Sastojci:
Za patišpanj:
- 5 jaja
- 1 vanilin šećer
- 300 g šećera
- 300 ml mleka
- 300 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 400 ml mleka
- 150 g crne čokolade
- 4 kašike kakaoa
- 4 kašike šećera
- 200 g margarina
Za uvaljati:
- 350 g kokosa
Recept za čupavce sa kokosom:
Kako biste napravili kolače čupavce sa kokosom prvo odvojite žumanca od belanaca. U jednoj činiji umutite belanca i polovinu šećera predviđenog za patišpanj, dok ne dobijete čvrst sneg. Nakon toga umutite žumanca sa ostatkom šećera i sa vanilinim šećerom. U žumanca dodajte potom brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite mikserom na srednjoj brzini.
Umešajte u smesu sneg od belanaca pomoću špahtle. Pripremite pleh za pečenje tako što ćete da ga nauljite i pobrašnite. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh sipajte smesu za kolač pa pecite do 25 minuta. Kada je pečen, ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.
Na pari istopite čokoladu u mleku sa kakaom, šećerom i margarinom. Pustite da se otopljena čokolada ohladi pa umačite kocke patišpanja sa svih strana. Nakon toga ih uvaljajte u kokos sa svih strana. Poređajte na pleh i stavite u firžider da se stegnu. Možda ćete želeti da napravite i jednostavan recept za kolač sa bananama i kakaom.
Pročitajte kako da napravite i najukusniji francuski tart sa smokvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus