Sastojci:

Za patišpanj:

  • 5 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g šećera
  • 300 ml mleka
  • 300 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 400 ml mleka
  • 150 g crne čokolade
  • 4 kašike kakaoa
  • 4 kašike šećera
  • 200 g margarina

Za uvaljati:

  • 350 g kokosa

Recept za čupavce sa kokosom:

Kako biste napravili kolače čupavce sa kokosom prvo odvojite žumanca od belanaca. U jednoj činiji umutite belanca i polovinu šećera predviđenog za patišpanj, dok ne dobijete čvrst sneg. Nakon toga umutite žumanca sa ostatkom šećera i sa vanilinim šećerom. U žumanca dodajte potom brašno, prašak za pecivo i mleko i umutite mikserom na srednjoj brzini.

Umešajte u smesu sneg od belanaca pomoću špahtle. Pripremite pleh za pečenje tako što ćete da ga nauljite i pobrašnite. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U pleh sipajte smesu za kolač pa pecite do 25 minuta. Kada je pečen, ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.

Na pari istopite čokoladu u mleku sa kakaom, šećerom i margarinom. Pustite da se otopljena čokolada ohladi pa umačite kocke patišpanja sa svih strana. Nakon toga ih uvaljajte u kokos sa svih strana. Poređajte na pleh i stavite u firžider da se stegnu. Možda ćete želeti da napravite i jednostavan recept za kolač sa bananama i kakaom.

Pročitajte kako da napravite i najukusniji francuski tart sa smokvama

BONUS VIDEO

Tiramisu kuglice  Instagram/food_by_lilly

StvarUkusa