Najukusniji kolač na jedan nov super način.
Za koru:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 5 kašika ulja
- 3 kašike vode
- 60 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 1 jaje
- 5 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 100 g margarina
Za umakanje:
- 1 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Još:
- 150 g kokosa
Priprema
Odvojiti žumanca i belanca. Belanca mutiti sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg potom dodati ulje, vodu, žumanca, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve promešati. Pleh od rerne prekriti pek papirom pa isipati smesu poravnati i staviti da se peče na 200°C. Patišpanj je veoma tanak pa paziti da se ne isuši.
Umutiti mikserom jaje i šećer pa staviti na paru da se kuva mešajući sve vreme. Kuvati 10 minuta potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Skloniti i ostaviti da se prohladi. U prohlađen fil dodati margarin i dobro izmiksati. Patišpanj ceo premazati filom. Iseći na pravougaonike željene veličine i rolati svaki posebno.
U šerpu sipati mleko, šećer, margarin i izlomljenu čokoladu na laganoj temperaturi kuvati dok se sve lepo ne sjedini, otopi. Zarolane čupavce umakati u smesu i potom ih valjati u kokos.
Izvor: recepti.com
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese