Najukusniji kolač na jedan nov super način.

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 50 g šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 kašike vode
  • 60 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 1 jaje
  • 5 kašika šećera
  • 100 g čokolade
  • 100 g margarina

Za umakanje:

  • 1 dl mleka
  • 5 kašika šećera
  • 100 g čokolade
  • 50 g margarina

Još:

  • 150 g kokosa

Priprema

Odvojiti žumanca i belanca. Belanca mutiti sa šećerom dok se ne dobije čvrst sneg potom dodati ulje, vodu, žumanca, brašno i prašak za pecivo. Lagano sve promešati. Pleh od rerne prekriti pek papirom pa isipati smesu poravnati i staviti da se peče na 200°C. Patišpanj je veoma tanak pa paziti da se ne isuši.

Umutiti mikserom jaje i šećer pa staviti na paru da se kuva mešajući sve vreme. Kuvati 10 minuta potom dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Skloniti i ostaviti da se prohladi. U prohlađen fil dodati margarin i dobro izmiksati. Patišpanj ceo premazati filom. Iseći na pravougaonike željene veličine i rolati svaki posebno.

U šerpu sipati mleko, šećer, margarin i izlomljenu čokoladu na laganoj temperaturi kuvati dok se sve lepo ne sjedini, otopi. Zarolane čupavce umakati u smesu i potom ih valjati u kokos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.com