Pojede se u jednom zalogaju.
Sastojci za 50 kuglica:
- 200 g kokosa
- 100 g šećera u prahu
- 100 g mleka u prahu
- oko 150 ml slatke pavlake (ne mutiti)
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje ili mlečnu po ukusu
- 2 kašike ulja
Priprema:
Kokos, šećer u prahu, mleko u prahu izmešajte.Zatim polako dodajte pavlaku tek toliko da se dobije homogena masa. Pravite kuglice, pa ih ređajte na pek papir, koji ste stavili na poslužavnik. Onda rastopite čokoladu sa uljem. Spuštajte jednu po jednu kuglicu u čokoladu, vadite ih viljuškom da se višak ocedi, pa vraćajte kuglice na pek papir. Stavite ih u frižider na kratko da se čokolada stegne.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Po receptu Tanje Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus