Sastojci:

  • 230 g višenamenskog brašna
  • 156 g kakao praha
  • 178 g putera, otopljenog
  • 2 kašike ulja
  • 230 g šećera
  • 178 g braon šećera
  • ½ kašičice soli
  • 3 velika jajeta sobne temperature
  • 115 g poluslatke čokolade, grubo iseckane
  • 230 g višanja bez koštica prepolovljenih ili grubo iseckanih

Recept za čokoladni brauni sa višnjama:

Kako biste napravili brauni prvo zagrejte rernu na 177℃ i obložite pleh za pečenje 20x20 cm papirom za pečenje. Prosejte zajedno brašno i kakao prah u činiju. U drugu činiju dodajte otopljeni puter, ulje, beli i smeđi šećer i umutite mikserom da se potpuno sjedine.

Dodajte so i umutite jedno po jedno jaje. Zatim snažno mutite mikserom tri minuta. Ubacite prosejano brašno i kakao prah u tečnu mešavinu i gumenom lopaticom premešajte dok ne ostane gotovo ništa od brašna.

Dodajte poluslatku čokoladu i seckane višnje i premešajte dok se ne ujednače, pa sipajte u pripremljeni pleh. Pecite na srednjoj rešetki 40-50 minuta. Izvadite na rešetku da se ohladi, a zatim izvadite kolače pomoću papira za pečenje i isecite. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni brauni sa filom od pomorandže.

Pročitajte i kako se pravi najkremastiji brauni kolač od samo 5 sastojaka

BONUS VIDEO

Instagram/foodess Brauni sa čokoladom i jagodom

StvarUkusa