Sastojci:
- 230 g višenamenskog brašna
- 156 g kakao praha
- 178 g putera, otopljenog
- 2 kašike ulja
- 230 g šećera
- 178 g braon šećera
- ½ kašičice soli
- 3 velika jajeta sobne temperature
- 115 g poluslatke čokolade, grubo iseckane
- 230 g višanja bez koštica prepolovljenih ili grubo iseckanih
Recept za čokoladni brauni sa višnjama:
Kako biste napravili brauni prvo zagrejte rernu na 177℃ i obložite pleh za pečenje 20x20 cm papirom za pečenje. Prosejte zajedno brašno i kakao prah u činiju. U drugu činiju dodajte otopljeni puter, ulje, beli i smeđi šećer i umutite mikserom da se potpuno sjedine.
Dodajte so i umutite jedno po jedno jaje. Zatim snažno mutite mikserom tri minuta. Ubacite prosejano brašno i kakao prah u tečnu mešavinu i gumenom lopaticom premešajte dok ne ostane gotovo ništa od brašna.
Dodajte poluslatku čokoladu i seckane višnje i premešajte dok se ne ujednače, pa sipajte u pripremljeni pleh. Pecite na srednjoj rešetki 40-50 minuta. Izvadite na rešetku da se ohladi, a zatim izvadite kolače pomoću papira za pečenje i isecite. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni brauni sa filom od pomorandže.
Pročitajte i kako se pravi najkremastiji brauni kolač od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus