Sastojci:

Za fil od pomorandže:

  • 500 ml sveže ceđenog soka od pomorandže
  • rendana korica 1 pomorandže
  • 50 g šećera
  • 35 g kukuruznog brašna
  • 100 ml vode
  • 40 g kondenzovanog mleka

Za testo:

  • 50 g tamne čokolade iseckane
  • 225 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g kakao brašna
  • 125 g šećera
  • prstohvat soli
  • 350 g kondenzovanog mleka
  • 100 ml običnog mleka
  • 100 ml ulja
  • 130 g otopljene crne čokolade

Recept za čokoladni brauni sa pomorandžom:

Za brauni, prvo napravite fil od pomorandže. Pomešajte kukuruzno brašno i vodu u maloj posudi i ostavite sa strane. U tiganju pomešajte sok, koricu i šećer i zagrejte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne rastvori, a zatim nastavite da kuvate još 3 minuta. Sipajte tečnost od kukuruznog brašna i neprestano mutite dok se fil ne zgusne.

Pustite da se fil kuva još 3-5 minuta, a zatim dodajte kondenzovano mleko i dobro promešajte.
Isključite vatru i ostavite da se fil ohladi. Tepsiju 13×9 obložite prozirnom folijom, sipajte ohlađeni fil u tepsiju i ravnomerno ga rasporedite, a zatim stavite pleh u zamrzivač. Kada se fil ohladi, izvadite ga iz pleha i ostavite u zamrzivaču sa prozirnom folijom.

Pripremite testo za kolače tako što ćete da pomešate brašno, so, kakao i šećer, pa dodajte vlažne sastojke i dobro promešajte. Zatim umešajte seckanu čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh papirom za pečenje. Sipajte polovinu smese testa u tepsiju i ravnomerno je rasporedite.

Stavite zamrznuti fil od pomorandže na testo, a zatim sipajte preostalo testo i rasporedite ga da prekrije fil. Pecite 25-30 minuta, proveravajte čačkalicom da li je gotovo - trebalo bi da čačkalica bude sa vlažnim mrvicom, ali ne i mokrim. Ako je testo mokro, pecite dalje i ponovite test.

Kada je pečen, ostavite kolač da se potpuno ohladi u plehu, a zatim ih isecite na komade i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i najkremastiji brauni kolač od samo 5 sastojaka.

Pročitajte i kako se pravi čokoladni brauni sa višnjama koji se pravi za 45 minuta

BONUS VIDEO

Instagram/ 1tekkurabiy Recept za sendvič kolačiće sa kokos filom

StvarUkusa