Sastojci:
- 350 g obične čokolade, izlomljene na komade
- 225 g putera, isečenog na kockice
- 3 srednja jajeta
- 225 g šećera
- 75 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 75 g čokoladnih komadića
Za fil:
- 50 g slanog putera
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 200 g višanja bez koštica
- 1 kašičica kakaoa
Recept za čokoladni brauni sa višnjama:
Za ovaj kolač, zagrejte rernu na 190°C. Podmažite dva okrugla pleha i obložite papirom za pečenje. Otopite čokoladu i puter na pari. U međuvremenu umutite jaja i šećer dok ne postanu mekani. Umešajte čokoladnu mešavinu, a zatim umešajte brašno i komadiće čokolade. Podelite testo u 2 pleha i pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi.
Za fil umutite puter, šećer i vanilin šećer, dok ne postanu mekani. Pripremite višnje. Premažite fil od putera na 1 polovinu brauni kolača, kašičicom pospite višnje i preko toga stavite dugi brauni kolač. Pospite kakaom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač u slojevima koji se ne peče i lako pravi.
Pročitajte kako da napravite i kolač sa čokoladom koji se topi u ustima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem