Sastojci:
- 500 g petit-ber keksa
- 200 g svežeg sira
- 400 ml slatke pavlake
- 75 g šlaga u prahu
- 30 g šećera u prahu
- 240 ml mleka
- 130 g espresa
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Pogledajte video kako se pravi:
Recept za čokoladni kolač koji se ne peče:
Za ovaj kolač, prvo napravite ganaš. Zagrejte slatku pavlaku pa je prelijte preko čokolade koju ste iseckali na komadiće i promešajte, dok ne dobijete tečnu smesu. Pređite na pripremu fila, ali ne zaboravite da s vremena na vreme promešate ganaš. Pomešajte svež sir, slatku pavlaku i šećer u prahu i dobro umutite na velikoj brzini miksera.
U drugoj činiji pomešajte hladno mleko i kafu i promešajte. Petit ber keks natopite dva puta u mleku za kafu i odmah ga izvadite, da ne omekša. Ređajte natopljeni keks u posudu, pa ga premažite kremom koji ste prethodno napravili. Ređajte keks i krem u 5-6 slojeva, dok sve ne potrošite. Površinu kolača prelijte ganašom i stavite u firžider preko noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniji kakao kolač za post na ulju.
Pročitajte kako se pravi mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem