Sastojci:

  • 500 g petit-ber keksa
  • 200 g svežeg sira
  • 400 ml slatke pavlake
  • 75 g šlaga u prahu
  • 30 g šećera u prahu
  • 240 ml mleka
  • 130 g espresa
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Pogledajte video kako se pravi: 

Recept za čokoladni kolač koji se ne peče: 

Za ovaj kolač, prvo napravite ganaš. Zagrejte slatku pavlaku pa je prelijte preko čokolade koju ste iseckali na komadiće i promešajte, dok ne dobijete tečnu smesu. Pređite na pripremu fila, ali ne zaboravite da s vremena na vreme promešate ganaš. Pomešajte svež sir, slatku pavlaku i šećer u prahu i dobro umutite na velikoj brzini miksera.

U drugoj činiji pomešajte hladno mleko i kafu i promešajte. Petit ber keks natopite dva puta u mleku za kafu i odmah ga izvadite, da ne omekša. Ređajte natopljeni keks u posudu, pa ga premažite kremom koji ste prethodno napravili. Ređajte keks i krem u 5-6 slojeva, dok sve ne potrošite. Površinu kolača prelijte ganašom i stavite u firžider preko noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniji kakao kolač za post na ulju.

Pročitajte kako se pravi mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče

BONUS VIDEO

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima instagram/amna_foodie

StvarUkusa