Sastojci:

Za krofne:

  • 250 g višenamenskog brašna
  • 60 g šećera
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 60 ml punomasnog mleka
  • 2 velika jajeta
  • 30 g putera, rastopljenog
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • ulje za prženje

Za glazuru:

  • 130 g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka
  • 1 vanilin šećer

Recept za krofne sa aromom vanile:

Kako biste napravili ove krofne, prvo pripremite testo, tako što ćete da umutiti brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte mleko, jaja, otopljeni puter i ekstrakt vanile. Dobro izmešajte mokre i suve sastojke. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini na oko 1,5 cm debljine. Isecite krofne rezačem za krofne ili ih oblikujte rukama.

Zagrejte ulje u velikom loncu. Pržite krofne u serijama, okrećući ih, dok ne porumene (oko 1-2 minuta po strani). Izvadite šupljikavom kašikom i ocedite na papirnim ubrusima. U međuvremenu pripremite glazuru tako što ćete da umutite šećer u prahu, mleko i ekstrakt vanile, dok smesa ne postane glatka.

Ohlađene krofne potopite u glazuru i ostavite da višak kaplje. Stavite na rešetku da se stegne. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i italijanske krofne.

Pročitajte i kako se prave najbolje krofne od lisnatog testa punjene osvežavajućim filom od limuna

BONUS VIDEO

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

StvarUkusa