Recept za krofne ima skoro svaka domaćica, ali danas možete da pronađete na društvenim mrežama ili YouTube-u još lakše recepte za ovo predivno slatko pecivo. Ako volite da jedete krofne, ali niste baš vešti u pripremi testa, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Za krofne se koristi lisnato testo koje možete da kupite, a pune se osvežavajućim filom od limuna. Obavezno probajte!

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa 
  • 1 žumance
  • listići badema
  • Za fil: 
  • 2 jajeta  
  • 3 limuna 
  • 250 ml mleka 
  • 50 g šećera 
  • 30 g kukuruznog skroba 

Recept za krofne od lisnatog testa: 

Odmrznite lisnato testo, a ako imate 2 komada od po 250 g stavite testo jedno na drugo. Ako imate jedno testo od 500 g isecite ga na dva jednaka dela, pa stavite jedno na drugo. Okruglim kalupom napravite oblike, a onda uzmite manji okrugli kalup ili nešto slično (npr. dodatak za špric za kolače). Napravite rupu na sredini, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim žumancetom i pospite listićima badema. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U šerpu stavite koricu limuna i sipajte mleko. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim izvadite koru limuna. Dodajte jaja koja ste umutili sa šećerom i skrobom, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Isecite krofne na pola, pa sipajte fil i preklopite ponovo listnatim testom koji ima badem na vrhu. Pospite šećerom u prahu ako želite.

Pročitajte i ovo: Napravite mekane i vazdušate krofne uz 3 super saveta

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

StvarUkusa/S.B.