Recept za krofne ima skoro svaka domaćica, ali danas možete da pronađete na društvenim mrežama ili YouTube-u još lakše recepte za ovo predivno slatko pecivo. Ako volite da jedete krofne, ali niste baš vešti u pripremi testa, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Za krofne se koristi lisnato testo koje možete da kupite, a pune se osvežavajućim filom od limuna. Obavezno probajte!
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 1 žumance
- listići badema
- Za fil:
- 2 jajeta
- 3 limuna
- 250 ml mleka
- 50 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
Recept za krofne od lisnatog testa:
Odmrznite lisnato testo, a ako imate 2 komada od po 250 g stavite testo jedno na drugo. Ako imate jedno testo od 500 g isecite ga na dva jednaka dela, pa stavite jedno na drugo. Okruglim kalupom napravite oblike, a onda uzmite manji okrugli kalup ili nešto slično (npr. dodatak za špric za kolače). Napravite rupu na sredini, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim žumancetom i pospite listićima badema. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. U šerpu stavite koricu limuna i sipajte mleko. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim izvadite koru limuna. Dodajte jaja koja ste umutili sa šećerom i skrobom, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. Isecite krofne na pola, pa sipajte fil i preklopite ponovo listnatim testom koji ima badem na vrhu. Pospite šećerom u prahu ako želite.
Pročitajte i ovo: Napravite mekane i vazdušate krofne uz 3 super saveta
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem