Nekada su se krofne pripremale tako što se recept prenosio s' kolena na koleno. Ali, danas na internetu i YouTube-u ima milion recepata za nikad ukusnije krofne koje se prave prazne, punjene džemom, čokoladom, vanilom... Postoje i mini krofne koje se najčešće jedu u Americi, ali ako ste i vi ljubitelji ovog slatkog testa onda vam otkrivamo kako da ih napravite. Ako želite da krofne imaju krckavu koricu i mekanu unutrašnjost onda je bitno da sledite naše savete. 

Često se događa da testo ili ne naraste dovoljno i liči na uštipke, ili upije višak ulja, a neretko i krofne iznutra budu žilave. Da vam se to ne bi desilo, pridržavajte se starinskih pravila koja su poštovale naše bake.

Koristite kvasac

Prave krofne moraju da sadrže kvasac. Istina je da i uz prašak za pecivo testo može da naraste, ali krofna nikada neće biti onako vazdušasta kad je prelomite, ako u testo umesto kvasca stavite prašak za pecivo.

Ostavite testo da odstoji

Kad rešite da pravite krofne, odvojite dovoljno vremena. krofne neće biti žilave, ako budete strpljivi i sačekate da se testo udvostruči.

Koristite dovoljno ulja

Krofne moraju da plivaju u ulju, a kako biste proverili da li je ulje zagrejano ubacite čačaklicu. Ako krenu da se pojavljuju mehurići ulje je spremno za prženje krofni. 

Pročitajte i ovo: Krofne punjene čokoladom

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)