Leti nam najviše prijaju hladne poslastice, a sladoled je jedna od njih. Njega možete lako da napravite i kod kuće, ali ako želite nešto drugačije, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite mus od banane i jagode koji će vas osvežiti. Ovaj kremasta poslastica nije komplikovana za pripremu, a ako volite mus isprobajte i recept za čokoladni.
Sastojci:
- 6 banana
- 40 g putera
- 1 kašika soka od limuna
- 1/3 kašičice kurkume
- 1 žumance
- 15 g kukuruznog skroba
- 100 ml mleka
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g jagoda
Recept za mus od banana i jagoda:
Banane (4 komada) isecite i stavite u posudu. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata. Preostale banane (2 komada) isecite i stavite u šerpu. Pecite par minuta, pa dodajte puter. Mešajte i kada se puter istopi sipajte sok od limuna. Još par minuta ostavite na šporetu, uz neprestano mešanje, pa sklonite. Izblendirajte, pa dodajte kurkumu i dobro promešajte. Zatim dodajte žumance i sjedinite, pa dodajte skrob. Kada i to promešajte, sipajte mleko i sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeni fil od banane i sve lepo sjedinite mikserom. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač ili u špric za kolače. Sipajte u staklenu ukrasnu čašu do pola. Smrznute banane izblendirajte, pa dodajte jagode i ponovo izblendirajte. Sipajte preko fila od banana i ukrasite seckanim jagodama.
Pročitajte i ovo: Najjednostavniji čokoladni mus
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem