Leti nam najviše prijaju hladne poslastice, a sladoled je jedna od njih. Njega možete lako da napravite i kod kuće, ali ako želite nešto drugačije, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite mus od banane i jagode koji će vas osvežiti. Ovaj kremasta poslastica nije komplikovana za pripremu, a ako volite mus isprobajte i recept za čokoladni

Sastojci:

  • 6 banana
  • 40 g putera 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • 1/3 kašičice kurkume 
  • 1 žumance 
  • 15 g kukuruznog skroba
  • 100 ml mleka 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 100 g jagoda 

Recept za mus od banana i jagoda: 

Banane (4 komada) isecite i stavite u posudu. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata. Preostale banane (2 komada) isecite i stavite u šerpu. Pecite par minuta, pa dodajte puter. Mešajte i kada se puter istopi sipajte sok od limuna. Još par minuta ostavite na šporetu, uz neprestano mešanje, pa sklonite. Izblendirajte, pa dodajte kurkumu i dobro promešajte. Zatim dodajte žumance i sjedinite, pa dodajte skrob. Kada i to promešajte, sipajte mleko i sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađeni fil od banane i sve lepo sjedinite mikserom. Sipajte smesu u kesu za zamrzivač ili u špric za kolače. Sipajte u staklenu ukrasnu čašu do pola. Smrznute banane izblendirajte, pa dodajte jagode i ponovo izblendirajte. Sipajte preko fila od banana i ukrasite seckanim jagodama. 

Pročitajte i ovo: Najjednostavniji čokoladni mus

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Čokoladni mus u kori od pomorandže

StvarUkusa/S.B.