Leto i proleće su idelani za pripremanje osvežavajućih kolača i torti jer na pijacama i u prodavnicama možete da pronađete veliki izbor raznovrsnog voća. Mi vam danas predlažemo da napravite jednostavan šareni kolač sa malinama koji uspeva i početnicima. 

Samopodižuće brašno nema da se kupi kod nas, ali kod kuće možete da ga napravite za 5 minuta, a pročitajte i kako.

Sasojci: 

  • 1 šolja šećera 
  • 3/4 šolje neslanog putera 
  • 3 jajeta 
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile 
  • 1 šolja samopodižućeg brašna
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • Još: 
  • 140 g malina 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 3 kapi limunovog soka

Recept za šareni kolač sa malinama:

Umutite puter sobne temperature sa šećerom dok se sastojci lepo ne sjedine. U drugoj posudi umutite jaja i vanilu, pa dodajte u smesu sa puterom i promešajte. Postepeno dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Posle svakog dodavanja mešajte. U blenderu pomešajte maline, šećer u prahu i sok od limuna. Dobro izblendirajte, pa procedite kroz sito. Podelite testo na 2 jednaka dela i u jedan dodajte smesu sa malinama. Promešajte. Naizmenično sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom prvo jedno pa drugo testo i tako radite dok sve ne utrošite. Možete da koristite kašiku ili kašiku za sladoled. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi u tepsiji 5-10 minuta. Prođite nožem za mazanje po ivicama pleha i izvadite tortu, ostavljajući da se potpuno ohladi na rešetki.

Pročitajte i ovo: Posni čizkejk sa malinama i belom čokoladom

BONUS VIDEO:

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

StvarUkusa/S.B.