Leto i proleće su idelani za pripremanje osvežavajućih kolača i torti jer na pijacama i u prodavnicama možete da pronađete veliki izbor raznovrsnog voća. Mi vam danas predlažemo da napravite jednostavan šareni kolač sa malinama koji uspeva i početnicima.
Samopodižuće brašno nema da se kupi kod nas, ali kod kuće možete da ga napravite za 5 minuta, a pročitajte i kako.
Sasojci:
- 1 šolja šećera
- 3/4 šolje neslanog putera
- 3 jajeta
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja samopodižućeg brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- Još:
- 140 g malina
- 50 g šećera u prahu
- 3 kapi limunovog soka
Recept za šareni kolač sa malinama:
Umutite puter sobne temperature sa šećerom dok se sastojci lepo ne sjedine. U drugoj posudi umutite jaja i vanilu, pa dodajte u smesu sa puterom i promešajte. Postepeno dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Posle svakog dodavanja mešajte. U blenderu pomešajte maline, šećer u prahu i sok od limuna. Dobro izblendirajte, pa procedite kroz sito. Podelite testo na 2 jednaka dela i u jedan dodajte smesu sa malinama. Promešajte. Naizmenično sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom prvo jedno pa drugo testo i tako radite dok sve ne utrošite. Možete da koristite kašiku ili kašiku za sladoled. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi u tepsiji 5-10 minuta. Prođite nožem za mazanje po ivicama pleha i izvadite tortu, ostavljajući da se potpuno ohladi na rešetki.
Pročitajte i ovo: Posni čizkejk sa malinama i belom čokoladom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem