Omiljena letnja kombinacija su maline i čokolada, pa vam predlažemo da napravite laganu letnju poslasticu. Od kakaoa napravite mekanu koru koju ćete premazati neodoljivim musom od malina. Ovako napravljena torta je idealna za sve prilike, pogtovo ako slavite rođendan. 

  • Sastojci: 
  • 250 ml mleka
  • 360 g brašna
  • 250 g šećera
  • 50 g kakaoa
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 ml ulja
  • 20 g sode bikarbone
  • 3 jajeta
  • 120 g pavlake
  • prstohvat soli
  • Za mus od maline:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g malina
  • 20 g želatina
  • 100 g šećera

Priprema:

U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja koja ste umutili sa mlekom, kiselom i slatkom pavlakom i puterom. sjedinite tako da nema grudvica, pa dobijenu smesu sipajte u nauljenih pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Maline izblendirajte, pa procedite kroz sito. Želatin pomešajte sa 70 ml vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Malinama dodajte šećer i kuvajte. Kad krene da ključa dodajte želatin koji ste otopili na pari. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maline i sjedinite mikserom. Sipajte fil preko čokoladne kore i ostavite da se ohladi par minuta. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/svezazenu.tv  Plazma torta sa krem bananicama

Izvor: Stvar ukusa