Omiljena letnja kombinacija su maline i čokolada, pa vam predlažemo da napravite laganu letnju poslasticu. Od kakaoa napravite mekanu koru koju ćete premazati neodoljivim musom od malina. Ovako napravljena torta je idealna za sve prilike, pogtovo ako slavite rođendan.
- Sastojci:
- 250 ml mleka
- 360 g brašna
- 250 g šećera
- 50 g kakaoa
- 250 ml slatke pavlake
- 150 ml ulja
- 20 g sode bikarbone
- 3 jajeta
- 120 g pavlake
- prstohvat soli
- Za mus od maline:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g malina
- 20 g želatina
- 100 g šećera
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja koja ste umutili sa mlekom, kiselom i slatkom pavlakom i puterom. sjedinite tako da nema grudvica, pa dobijenu smesu sipajte u nauljenih pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Maline izblendirajte, pa procedite kroz sito. Želatin pomešajte sa 70 ml vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Malinama dodajte šećer i kuvajte. Kad krene da ključa dodajte želatin koji ste otopili na pari. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maline i sjedinite mikserom. Sipajte fil preko čokoladne kore i ostavite da se ohladi par minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća