Omiljena letnja kombinacija su maline i čokolada, pa vam predlažemo da napravite laganu letnju poslasticu. Od kakaoa napravite mekanu koru koju ćete premazati neodoljivim musom od malina. Ovako napravljena torta je idealna za sve prilike, pogtovo ako slavite rođendan.
- Sastojci:
- 250 ml mleka
- 360 g brašna
- 250 g šećera
- 50 g kakaoa
- 250 ml slatke pavlake
- 150 ml ulja
- 20 g sode bikarbone
- 3 jajeta
- 120 g pavlake
- prstohvat soli
- Za mus od maline:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g malina
- 20 g želatina
- 100 g šećera
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja koja ste umutili sa mlekom, kiselom i slatkom pavlakom i puterom. sjedinite tako da nema grudvica, pa dobijenu smesu sipajte u nauljenih pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-50 minuta. Maline izblendirajte, pa procedite kroz sito. Želatin pomešajte sa 70 ml vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Malinama dodajte šećer i kuvajte. Kad krene da ključa dodajte želatin koji ste otopili na pari. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte maline i sjedinite mikserom. Sipajte fil preko čokoladne kore i ostavite da se ohladi par minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus