Raskošne i slojevite poslastice su svi obožavaju, a Huanito torta je upravo takva. Mekana kora sa orasima, a preko 3 različita fila, jedan sa čokoladom, drugi sa lešnicima i treći sa plazmom. Ovako bogate torte su idealne kada imate neku proslavu, a iako priprema oduzima malo vremana, nije komplikovana i vredi truda. 

  • Sastojci:
  • Za koru:
  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 5 kašika šećera
  • 130 g mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika brašna
  • Za fil:
  • 1,5 l mleka
  • 150 g šećera
  • 5 žumanaca
  • 120 g pudinga od vanile
  • 4 ravne kašike brašna
  • 400 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade 
  • 250 g mlevenih lešnika
  • 300 slatke pavlake
  • 100 g mleka u prahu
  • 250 g mlevene plazme

Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i prstohvatom soli u čvrst šne. Zatim dodajte mlevene orahe, kakao i brašno, pa lagano promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte na pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Kada se kora ohladi skinite pek papir. U 500 ml mleka dodajte puding, brašno i umućena žumanca i dobro sjedinite da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko (1 l) stavite da se kuva sa šećerom, pa kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Podelite na 2 dela. U prvi deo fila dodajte mlevene lešnike i promešajte. U drugi deo fila dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pokrijte ih providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin sobne temperature umutite sa šećerom u prahu i podelite dobijenu smesu na 2 dela. Dodajte margarin u filove i oba fila sjedinite mikserom. U posudi umutite slatku pavlaku sa mlekom u prahu i plazmom. Preko kore premažite čokoladni fil, a zatim pola fila sa plazmom, pa fil sa lešnicima, a onda preko i drugi deo fila sa plazmom. Stavite u frižider da se stegne. Možete da dekorišete po želji. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/cookwithmanuela Italijanska bakina torta

Izvor: Stvar ukusa