Iskoristite sezonu malina i napravite tortu kojoj niko neće moći da odoli. Čokoladna torta je svima omiljena, a kada joj dodate i osvežavajući mus od malina, dobijate najlepšu poslasticu svih vremena. Mekani biskvit, krckava podloga, kremasti voćni fil i čokoladna glazura se savšreno uklapaju, a zbog fantastičnog ukusa možete da je služite u svim prilikama.
- Sastojci:
- Za podlogu:
- 70 ml ulja
- 70 g šećera
- 30 kakaoa
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 jaje
- 30 g brašna
- Za krckavu podlogu:
- 70 g mlevenog keksa
- 3 kašike sušenih malina
- 30 g kornfleksa
- 40 g mlečne čokolade
- 40 g tamne čokolade
- 45 g putera
- Za mus od maline:
- 510 g malina
- 135 g šećera
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašika želatina
- 60 ml vode
- 400 ml slatke pavlake
- Za čokoladnu glazuru:
- 150 g čokolade
- 170 ml slatke pavlake
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. U tiganju pomešajte šećer, maline i sok od limuna. Kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje, pa procedite. U vreo fil dodajte želatin i lepo promešajte da se otopi. Umutite jaje sa šećerom i vanilom. Zatim dodajte prosejano brašno, so i kakao. Dobro sjedinite, pa sipajte u kalup koji ste nauljili i obložili pek papirom.Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta. Pomešajte obe čokolade sa puterom i otopite na pari. Pomešajte mleveni keks, sušene maline, kornfleks sa istopljenom čokoladom i lepo promešajte. Stavite preko ispečene kore i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok ne napravite mus. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem od malina i sjedinite mikserom. Sipajte preko krckave podloge. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko cele torte. Ukrasite po želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem