Iskoristite sezonu malina i napravite tortu kojoj niko neće moći da odoli. Čokoladna torta je svima omiljena, a kada joj dodate i osvežavajući mus od malina, dobijate najlepšu poslasticu svih vremena. Mekani biskvit, krckava podloga, kremasti voćni fil i čokoladna glazura se savšreno uklapaju, a zbog fantastičnog ukusa možete da je služite u svim prilikama. 

  • Sastojci: 
  • Za podlogu: 
  • 70 ml ulja 
  • 70 g šećera 
  • 30 kakaoa 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 1 jaje 
  • 30 g brašna 
  • Za krckavu podlogu: 
  • 70 g mlevenog keksa 
  • 3 kašike sušenih malina 
  • 30 g kornfleksa 
  • 40 g mlečne čokolade 
  • 40 g tamne čokolade 
  • 45 g putera 
  • Za mus od maline:
  • 510 g malina 
  • 135 g šećera 
  • 1 kašika soka od limuna 
  • 1 kašika želatina 
  • 60 ml vode 
  • 400 ml slatke pavlake 
  • Za čokoladnu glazuru: 
  • 150 g čokolade 
  • 170 ml slatke pavlake 

Priprema: 
Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri. U tiganju pomešajte šećer, maline i sok od limuna. Kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje, pa procedite. U vreo fil dodajte želatin i lepo promešajte da se otopi. Umutite jaje sa šećerom i vanilom. Zatim dodajte prosejano brašno, so i kakao. Dobro sjedinite, pa sipajte u kalup koji ste nauljili i obložili pek papirom.Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta. Pomešajte obe čokolade sa puterom i otopite na pari. Pomešajte mleveni keks, sušene maline, kornfleks sa istopljenom čokoladom i lepo promešajte. Stavite preko ispečene kore i lepo poravnajte. Stavite u frižider dok ne napravite mus. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem od malina i sjedinite mikserom. Sipajte preko krckave podloge. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko cele torte. Ukrasite po želji. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/ smilingrecipes Najsočnija čokoladna torta bez pečenja

Izvor: Stvar ukusa