Sastojci:
Za podlogu:
- 9 mekih urmi, bez koštica
- 130 g oraha
- 100 g ovsenih pahuljica
- ¼ kašičice morske soli
- 1 do 2 kašike vode
Za fil.
- 400 ml slatke pavlake
- 160 gsirovih indijskih oraha
- 2 kašike limunove kore
- 40 ml svežeg limunovog soka
- 40 g meda
- ¼ kašičice morske soli
Recept za kolač sa aromom limuna:
Kako biste napravili ovaj kolač, u blender stavite urme, orahe, ovas i so i mešajte dok se smesa ne sjedini u lepljivu kuglu. Ako je potrebno, postepeno dodajte 1 do 2 kašike vode.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i pritisnite koru na ivice tepsije. Stavite pleh u zamrzivač dok pravite fil. U blenderu izblendirajte slatku pavlaku, indijski orah, limunovu koricu, limunov sok, med i so, dok smesa ne postane glatka.
Prelijte fil preko kore i zamrznite preko noći. Ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi 20 minuta pre nego što ga isečete. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lenju pitu sa jabukama koju svi vole.
Pročitajte kako se prave bele ledene kocke za slatko osveženje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus