Sastojci:
- 250 g višenamenskog brašna
- 130 g putera, omekšanog
- 250 g krem sira, omekšanog
- 130 g šećera
- 400 ml mleka
- 113 g instant mešavine pudinga od limuna
- 340 g šlaga
Recept za troslojni kolač sa ukusom limuna:
Za troslojni kolač od limuna zagrejte rernu na 175 stepeni C. KPomešajte brašno i puter u velikoj posudi dok smesa ne postane sipkasta. Pritisnite na dno posude za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni, oko 25 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, oko 15 minuta.
Umutite krem sir i šećer u srednjoj posudi, dok ne postane glatko. Ravnomerno rasporedite preko ohlađene kore. Mikserom počnite da mešate mleko i puding od limuna u drugoj posudi srednje veličine 3 do 5 minuta. Rasporedite preko sloja krem sira. Ohladite u frižideru dok se ne stegne, a zatim ukrasite šlagom, ako želite. Možda ćete želeti da napravite i bele ledene kocke za slatko osveženje.
Pročitajte kako se pravi čokoladni kolač sa pudingom od vanile koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem