Sastojci:
Za podlogu:
50 g keksa
15 g putera
Za fil:
125 g bele čokolade, otopljene
150 g krem sira, omekšanog
35 g slatke pavlake
35 g kompota od borovnica
Za kompot od borovnica:
50 g smrznutih borovnica
15 g šećera
1/2 kašičice kukuruznog brašna
1 kašičica vode
1/2 kašičice soka od limete
Recept za čizkejk od borovnica:
Za ovaj čizkejk prvo napravite kompot tako što ćete da umutite sve sastojke dok ne postanu glatki i da ih kuvate na laganoj vatri 4-5 minuta uz stalno mešanje dok ne postanu sjajni i gusti. Ohladite, izmešajte i procedite. Napravite podlogu za čizkejk tako što ćete da ubacite keks u blender i blendirate dok ne dobijete mrvice. Dodajte puter i izmešajte. Ubacite u pleh za torte, izravnajte i stavite u zamrzivač da se stegne.
Kako bite napravili fil, otopite belu čokoladu dodajte sve ostale potrebne sastojke u činiju i pomoću električnog blendera umutite sastojke dok smesa ne postane glatka.
Izvadite podlogu od keksa, sipajte kašikom fil. Stavite u zamrzivač na 4-6 sati dok se ne stegne, a nakon toga izvadite iz zamrzivača, skinite kalup i kolač prelijte ostatkom kompota od borovnica. vratite u frižider preko noći da se stene. ukrasite svežim borovnicama, nanom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni čizkejk.
Pročitajte kako se pravi čizkejk sa borovnicama po korejskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem