Sastojci:
Za podlogu:
50 g keksa
15 g putera
Za fil:
125 g bele čokolade, otopljene
150 g krem sira, omekšanog
35 g slatke pavlake
35 g kompota od borovnica
Za kompot od borovnica:
50 g smrznutih borovnica
15 g šećera
1/2 kašičice kukuruznog brašna
1 kašičica vode
1/2 kašičice soka od limete
Recept za čizkejk od borovnica:
Za ovaj čizkejk prvo napravite kompot tako što ćete da umutite sve sastojke dok ne postanu glatki i da ih kuvate na laganoj vatri 4-5 minuta uz stalno mešanje dok ne postanu sjajni i gusti. Ohladite, izmešajte i procedite. Napravite podlogu za čizkejk tako što ćete da ubacite keks u blender i blendirate dok ne dobijete mrvice. Dodajte puter i izmešajte. Ubacite u pleh za torte, izravnajte i stavite u zamrzivač da se stegne.
Kako bite napravili fil, otopite belu čokoladu dodajte sve ostale potrebne sastojke u činiju i pomoću električnog blendera umutite sastojke dok smesa ne postane glatka.
Izvadite podlogu od keksa, sipajte kašikom fil. Stavite u zamrzivač na 4-6 sati dok se ne stegne, a nakon toga izvadite iz zamrzivača, skinite kalup i kolač prelijte ostatkom kompota od borovnica. vratite u frižider preko noći da se stene. ukrasite svežim borovnicama, nanom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni čizkejk.
Pročitajte kako se pravi čizkejk sa borovnicama po korejskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom
Goveđi gulaš sa domaćim knedlama