Sastojci:

Za podlogu:

50 g keksa
15 g putera

Za fil:

125 g bele čokolade, otopljene
150 g krem sira, omekšanog
35 g slatke pavlake
35 g kompota od borovnica

Za kompot od borovnica:

50 g smrznutih borovnica
15 g šećera
1/2 kašičice kukuruznog brašna
1 kašičica vode
1/2 kašičice soka od limete


Recept za čizkejk od borovnica:

Za ovaj čizkejk prvo napravite kompot tako što ćete da umutite sve sastojke dok ne postanu glatki i da ih kuvate na laganoj vatri 4-5 minuta uz stalno mešanje dok ne postanu sjajni i gusti. Ohladite, izmešajte i procedite. Napravite podlogu za čizkejk tako što ćete da ubacite keks u blender i blendirate dok ne dobijete mrvice. Dodajte puter i izmešajte. Ubacite u pleh za torte, izravnajte i stavite u zamrzivač da se stegne.

Kako bite napravili fil, otopite belu čokoladu dodajte sve ostale potrebne sastojke u činiju i pomoću električnog blendera umutite sastojke dok smesa ne postane glatka.

Izvadite podlogu od keksa, sipajte kašikom fil. Stavite u zamrzivač na 4-6 sati dok se ne stegne, a nakon toga izvadite iz zamrzivača, skinite kalup i kolač prelijte ostatkom kompota od borovnica. vratite u frižider preko noći da se stene. ukrasite svežim borovnicama, nanom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni čizkejk.

Pročitajte kako se pravi čizkejk sa borovnicama po korejskom receptu

BONUS VIDEO

Recept za čizkejk tiramisu Instagram/giallozafferano

StvarUkusa