Sastojci:

Za podlogu:

  • 9 komada slatkog
  • 5 kašika otopljenog putera
  • 2 kašike šećera

Za fil:

  • 60 g šećera
  • 85 g krem sira
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 40 g nezaslađenog kakao praha
  • 40 ml mleka
  • 230 g šlaga
  • Čokoladni toping za ukrašavanje, po želji

Recept za čokoladni čizkejk:

Za čokoladni čizkejk prvo napravite podlogu od keksa. Zagrejte rernu na 160 stepeni. U blenderu sitno izblendirajte slatki keks. U posudi pomešajte mrvice keksa, puter i šećer. Rasporedite u kalup za tortu, tako što ćete čvrsto da pritisnete podlogu na dno i uz ivice. Pecite 15 do 20 minuta. Izvadite iz rerne i potpuno ohladite, najmanje 1 sat.

Da biste napravili fil, pomešajte šećer, krem sir i ekstrakt vanile. Mešajte dok se ne ujednači. Dodajte kakao prah i mleko u naizmeničnim serijama, nekoliko kašika odjednom, dok se ne ujednače. Dobro izmešajte i sipajte preko ohlađene podloge i izravnajte površinu.

Zamrznite na najmanje 4 sata. Odmrznite 5 do 10 minuta pre sečenja. Pojedine komade prelijte čokoladnim topingom, po želji. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk sa breskvama posut prhkim mrvicama.

Pročitajte kako da napravite hladni oreo čizkejk

BONUS VIDEO

Instagram/foodiies_lifee Japanski čizkejk od čokolade

StvarUkusa