Sastojci:
Za podlogu:
- 1 pakovanje oreo čokoladnog keksa
- 6 kašika putera, otopljenog
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 30 g šećera
- 2 kašike mleka ili pavlake
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 190 ml umućenog šlaga
Za sloj pudinga:
- 500 g instant čokoladnog pudinga
- 400 ml mleka
Za ukrašavanje:
- šaka čokoladnih komadića
- 380 ml umućenog šlaga
Recept za oreo čizkejk:
Kako biste napravili čokoladni čizkejk, prvo za podlogu premažite uljem dublju tepsiju. Čokoladni oreo keks izmrvite u blenderu. Prebacite mrvice u činiju i sipajte puter. Mešajte dok se temeljno ne sjedine. Čvrsto pritisnite mešavinu keksa na dno tepsije prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.
Za fil stavite krem sir u posudu. Umutite mikserom dok ne postane glatko i mekano. Dodajte šećer, mleko i ekstrakt vanile i umutite da smesa postane glatka. Umešajte umućeni šlag u mešavinu krem sira. Rasporedite smesu krem sira u ravnom sloju preko podloge. Stavite tepsiju u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.
Za puding sloj, ubacite instant čokoladni puding u posudu i sipajte mleko, mutite dok smesa ne postane glatka i ne počne da se zgušnjava, oko 2-3 minuta. Rasporedite puding u ravnom sloju preko sloja krem sira. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.
Preko sloja pudinga nanesite šlag. Pospite komadićima čokolade. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru najmanje 3 sata. Isecite na kvadrate i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk sa breskvama.
Pročitajte kako se prave čizkejk kocke sa kupinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem