1. Sladoled od banane i čokolade
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 200 g crne čokolade
- 100 ml mleka
Način pripreme:
Za ovaj sladoled oljuštite banane i isecite ih na kolutove. Stavite kolutove u vreću za zamrzavanje i zamrznite na najmanje 2 sata. Kada se banane dobro zamrznu, stavite ih u blender i blendirajte, dok ne dobiju kremastu teksturu.
Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i sipajte je preko banana. Postepeno dodajte mleko, nastavljajući da mešate dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Stavite smesu u posudu i ostavite u zamrzivaču još 1-2 sata pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i sladoled sendvič sa keksom.
2. Mus od od bresaka
Sastojci:
- 5 bresaka
- 200 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
Način pripreme:
Za ovaj mus očistite voće i isecite ga na male komade. Stavite breskve u blender i blendirajte dok ne dobijete glatki pire. Umutiti šlag sa šećerom dok ne dobijete čvrstu teksturu. Preko šlaga dodajte voćni pire i lagano mešajte, dok se potpuno ne sjedine. Sipajte mus u šolje i ostavite u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni mus bez jaja.
3. Parfe sa jogurtom i bobičastim voćem
Sastojci:
- 500 ml grčkog jogurta
- 300 g šumskog voća
- 3 kašike meda
Način pripreme:
Za parfe u velikoj posudi pomešajte grčki jogurt i med dok se dobro ne sjedine. Počnite da sastavljate parfe tako što ćete da dodate sloj jogurta, zatim sloj bobica. Ponavljajte slojeve dok ne napunite čašu ili činiju. Poslednji sloj treba da budu bobice. Parfe servirajte odmah ili stavite u frižider na 30 minuta da se ohladi pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i ovaj voćni parfe.
Ovi deserti nisu samo ukusni, već su i izuzetno laki za pripremu, savršeni za tople letnje dane.
Pročitajte kako se pravi panakota krem sa pomorandžama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem