Čizkejk se služio još u antičkoj Grčkoj, ali ove moderne verzije bez pečenja su postale popularne u Americi. Naš predlog je da napravite ovaj čokoladni čizkejksa jagodama i želeom, a kada jednom probate nećete moći da se zaustavite. Savršena kombinacija plazma keksa, sira, čokolade i voća je potpuno neodoljiva. Obavezno probajte! 

  • Sastojci:
  • 200 g keksa
  • 100 g putera
  • 18 g želatina
  • 150 ml vode
  • 500 g svežeg sira 
  • 250 g kisele pavlake
  • 100 g čokolade 
  • 50 g šećera u prahu
  • 130 g kondenzovanog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kesice želea
  • 400 g jagoda

Priprema: 
Želatin razmutite u vodi i ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Pomešajte mleveni keks sa puterom i dobro sjedinite. Utisnite na dno kalupa koji ste obložili pek papirom. Pomešajte svež sir i kiselu pavlaku, pa usitnite u blenderu. Dodajte kondenzovano mleko i vanilu i sve lepo sjedinite, pa sipajte želatin koji ste otopili na pari. Ponovo dobro promešajte. Dodajte otopljenu čokoladu i šećer u prahu i sve lepo promešajte. Sipajte preko keksa. Na vrh poređajte isečene jagode. Žele napravite prema uputstvu sa kesice, pa sipajte preko jagoda. Stavite u frižider da se stegne, pa služite. 

Japanski čizkejk od čokolade  Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa