Čizkejk se služio još u antičkoj Grčkoj, ali ove moderne verzije bez pečenja su postale popularne u Americi. Naš predlog je da napravite ovaj čokoladni čizkejksa jagodama i želeom, a kada jednom probate nećete moći da se zaustavite. Savršena kombinacija plazma keksa, sira, čokolade i voća je potpuno neodoljiva. Obavezno probajte!
- Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 g putera
- 18 g želatina
- 150 ml vode
- 500 g svežeg sira
- 250 g kisele pavlake
- 100 g čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 130 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kesice želea
- 400 g jagoda
Priprema:
Želatin razmutite u vodi i ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Pomešajte mleveni keks sa puterom i dobro sjedinite. Utisnite na dno kalupa koji ste obložili pek papirom. Pomešajte svež sir i kiselu pavlaku, pa usitnite u blenderu. Dodajte kondenzovano mleko i vanilu i sve lepo sjedinite, pa sipajte želatin koji ste otopili na pari. Ponovo dobro promešajte. Dodajte otopljenu čokoladu i šećer u prahu i sve lepo promešajte. Sipajte preko keksa. Na vrh poređajte isečene jagode. Žele napravite prema uputstvu sa kesice, pa sipajte preko jagoda. Stavite u frižider da se stegne, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus