Čizkejk se služio još u antičkoj Grčkoj, ali ove moderne verzije bez pečenja su postale popularne u Americi. Naš predlog je da napravite ovaj čokoladni čizkejksa jagodama i želeom, a kada jednom probate nećete moći da se zaustavite. Savršena kombinacija plazma keksa, sira, čokolade i voća je potpuno neodoljiva. Obavezno probajte!
- Sastojci:
- 200 g keksa
- 100 g putera
- 18 g želatina
- 150 ml vode
- 500 g svežeg sira
- 250 g kisele pavlake
- 100 g čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 130 g kondenzovanog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kesice želea
- 400 g jagoda
Priprema:
Želatin razmutite u vodi i ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Pomešajte mleveni keks sa puterom i dobro sjedinite. Utisnite na dno kalupa koji ste obložili pek papirom. Pomešajte svež sir i kiselu pavlaku, pa usitnite u blenderu. Dodajte kondenzovano mleko i vanilu i sve lepo sjedinite, pa sipajte želatin koji ste otopili na pari. Ponovo dobro promešajte. Dodajte otopljenu čokoladu i šećer u prahu i sve lepo promešajte. Sipajte preko keksa. Na vrh poređajte isečene jagode. Žele napravite prema uputstvu sa kesice, pa sipajte preko jagoda. Stavite u frižider da se stegne, pa služite.
Izvor: Stvar ukusa
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom