Palačinke su svima omiljena poslastica, a mi vam predlažemo da napravite i tortu od njih. U testo dodajte kakao ili čokoladu i umesto standarnih napravite ove preukusno čokoladne palačinke. Filujte ih žutim kremom i eto savršene torte za sve prilike. Ovo je recept za francusku poslasticu koja je poznata pod nazivom “mille crepe”, što znači "hiljadu palačinki". Obožavaće je sve generacije, a za pripremu vam ne trebaju posebne kulinarske veštine.
- Sastojci:
- 260 g + 1 kašika brašna
- 10 g kakaoa (može i 50 g istopljene čokolade)
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 300 g šećera
- 3 jajeta
- 50 ml ulja
- 130 ml mleka
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika sirćeta
- 200 g putera
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica skroba
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte 200 g šećera, 2 jajeta, mleko i ulje. Sve dobro sjedinite, pa u drugoj posudi pomešajte sodu bikarbonu i sirće i dodajte u smesu za palačinke. Dobro sjedinite i ispržite palačinke. Istopite puter, pa dodajte kašiku brašna i sve dobro promešajte. Zatim dodajte pavlaku, skrob i jaje. Umutite i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Isecite ivice palačinkama (kružno) i svaku premažite filom i ređajte jednu na drugu. Testo koje ste isekli izblendirajte, pa ukrasite tortu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus