Sastojci:
- 550 g lisnatog testa
- 350 ml slatke pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 2,5 kesice vanilinog šećera
- 1 žumance
Recept za najbrže šam rolne:
Kao biste napravili šam rolne prvo ostavite lisnato testo da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo na pola centrimetra i secite na trake širine 2,5 i dužine oko 25 cm.
Jednom trakom obmotajte kalup za šam rolne, tako da se testo preklapa. Kada premažete žumancetom tavite u pleh obložen papirom za pečenje. Obnovite postupak dok ne istrošite sve testo. Pecite rolne na 200 stepeni C.
Kada su pečene, skinite rolne sa kalupa dok su još vruće. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu pa semsu prebacite u vreću za ukrašavanje i punite rolnice. Odozgo ih pospite šećerom u prahu i stavite u frižider da se ohlade. Možda ćete želeti da napravite i šampitu kao iz poslastičarnice.
Pročitajte i kako da napravite šampita tortu sa dva fila
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus