Sastojci:
Za testo:
- 4 jajeta
- 130 g šećera
- 250 g pšeničnog brašna
- 240 ml ključalog mleka
- 130 g pečenog i zdrobljenog kikirikija
- 1 kašika praška za pecivo
Za fil:
- 800 g kondenzovanog mleka
- 250 ml slatke pavlake
- 130 g pečenog i zdrobljenog kikirikija
Pogledajte kako se pravi:
Recept za tortu sa kikirikijem:
Kako biste napravili ovu tortu, prvo mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte pšenično brašno i dobro izmešajte. Dodajte ključalo mleko i ponovo izmešajte, dodati kikiriki, prašak za pecivo i ponovo izmešajte.
Stavite testo u kalup namazan margarinom i obložen papirom za pečenje, pa stavite u zagrejanu rernu na 180°c oko 30 do 35 minuta (testirajte čačkalicom).
Napravite fil, u šerpu dodajte kondenzovano mleko, pavlaku, kikiriki, na srednjoj vatri, mešajući dok se ne zgusne. Presecite patišpanj na pola vertikalno pa prvi sloj premažite polovinom fila, odozgo stavite drugi deo patišpanja pa i njega premažite filom. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i original rusku torta koja je osvojila domaćice: Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti.
Pročitajte kako da napravite i tortu princes krofna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus