Sastojci:

Za testo:

  • 4 jajeta
  • 130 g šećera
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 240 ml ključalog mleka
  • 130 g pečenog i zdrobljenog kikirikija
  • 1 kašika praška za pecivo

Za fil:

  • 800 g kondenzovanog mleka
  • 250 ml slatke pavlake
  • 130 g pečenog i zdrobljenog kikirikija

Pogledajte kako se pravi:

Recept za tortu sa kikirikijem:

Kako biste napravili ovu tortu, prvo mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte pšenično brašno i dobro izmešajte. Dodajte ključalo mleko i ponovo izmešajte, dodati kikiriki, prašak za pecivo i ponovo izmešajte.

Stavite testo u kalup namazan margarinom i obložen papirom za pečenje, pa stavite u zagrejanu rernu na 180°c oko 30 do 35 minuta (testirajte čačkalicom).

Napravite fil, u šerpu dodajte kondenzovano mleko, pavlaku, kikiriki, na srednjoj vatri, mešajući dok se ne zgusne. Presecite patišpanj na pola vertikalno pa prvi sloj premažite polovinom fila, odozgo stavite drugi deo patišpanja pa i njega premažite filom. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i original rusku torta koja je osvojila domaćice: Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti.

Pročitajte kako da napravite i tortu princes krofna

BONUS VIDEO

Italijanska bakina torta Instagram/cookwithmanuela

StvarUkusa