Lagana kremasta torta ima vrlo uobičajene sastojke, brzo se priprema i idealna je kao poslastica za sve prilike. Ako volite torte možda ćete želeti da napravite i recept za Kolibri tortu sa bananom i punomasnim sirom. Evo i kako da napravite laganu kremastu tortu:
Sastojci:
- 2 velika jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 250 ml slatke pavlake
Recept za lagana kremasta torta
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za torte uljem ili stavite papir za pečenje. U posudi umutite jaja dok ne postanu veoma gusta. Umešajte šećer i vanilin šećer dok se dobro ne sjedine.
Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u posebnu posudu. U mešavinu jaja dodajte mešavinu brašna iz 3 puta, naizmenično sa slatkompavlakom, mešajući dok se ne sjedine. Sipajte testo u pripremljeni kalup.
Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne izađe čista, 30 do 40 minuta. Presecite patišpanj na dva dela dok se ne ohladi pa umutite šlag od slatke pavlake i premažite patišpanje, pa ih spojite. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi sočna torta od banana i pudinga od vanile
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus