Lagana kremasta torta ima vrlo uobičajene sastojke, brzo se priprema i idealna je kao poslastica za sve prilike. Ako volite torte možda ćete želeti da napravite i recept za Kolibri tortu sa bananom i punomasnim sirom. Evo i kako da napravite laganu kremastu tortu:

Sastojci:

  • 2 velika jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g višenamenskog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml slatke pavlake

Recept za lagana kremasta torta

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za torte uljem ili stavite papir za pečenje. U posudi umutite jaja dok ne postanu veoma gusta. Umešajte šećer i vanilin šećer dok se dobro ne sjedine.

Prosejte brašno, prašak za pecivo i so u posebnu posudu. U mešavinu jaja dodajte mešavinu brašna iz 3 puta, naizmenično sa slatkompavlakom, mešajući dok se ne sjedine. Sipajte testo u pripremljeni kalup.

Pecite u zagrejanoj rerni dok čačkalica ne izađe čista, 30 do 40 minuta. Presecite patišpanj na dva dela dok se ne ohladi pa umutite šlag od slatke pavlake i premažite patišpanje, pa ih spojite. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi sočna torta od banana i pudinga od vanile

BONUS VIDEO

Grčka torta od jogurta i kora Instagram/177milkstreet

StvarUkusa/L.S.