Torta od vanilinog pudinga i banana je mekan i sočan desert, možete da je dekorišete i drugim voćem. Pravi se sa pudingom od vanile i bananama. Ako volite banane možda ćete želeti da napravite i tiramisu sa bananom. Evo i kako se pravi sočna torta od vanilinog pudinga i banana.
Sastojci:
3 banane
Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- puding od vanile
- 1.5 kašika brašna
- 3.5 kašike ulja
Za fil:
Za dekoraciju:
- 350 ml slatke pavlake
- kolutovi banane
Recept za tortu od vanilinog pudinga i banana
Zagrejte rernu
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pipremite sve za koru - ulupajte belanca u čvrst sneg i dodajte nakon toga šećer pa dobro izmiksirajte. Umešajte ulje, puding od vanile i brašno. Dobijenu smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Kada se ispeče, koru odvojite od papira za pečenje i isecite je uzdužno na tri dela.
Napravite fil
Prokuvajte 400 ml mleka, a zasebno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, puding od vanile i još 300 ml mleka, pa sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u ključalo mleko i mešajte dok ne postane gusta. Ostavite da se ohladi pa hladan krem pomešajte sa umućenim puterom. Nakon toga ulupajte slatku pavlaku i sve sjedinite.
Slažite tortu
Oljuštite banane na kolutove. Nakon toga, prvu koru premažite trećinom fila, poređajte banane, prekrijte drugom korom i tako ređajte slojeve dok sve ne istrošite, ponavljajući postupak filovanja. Dekorišite slatkom pavlakom i kolutovima banane. Stavite je na dva sata u frižider pre nego što je isečete.
Pročitajte kako se pravi posni kolač sa bananama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem