Tiramisu sa bananom sadrži baš sve ono što volimo kod klasičnog tiramisu kolača, uz dodatak banana. Mekan, kremast i sočan, bićete ponosni na ovaj kolač. Ukoliko volite tiramisu, možda ćete želeti da napravite i lažni tiramisu sa ovsenim pahuljicama. Evo kako se pravi tirmisu sa bananom.
Sastojci:
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 80 ml toplog espresa
- 7 g instant mešavine pudinga od vanile
- 480 ml hladnog mleka
- 225 g krem sira
- 240 ml slatke pavlake
- 310 g vanilin keksa, poput pti bera
- 5 banana, isečenih na kolutove
- Cimet, za posipanje
Recept za tiramisu sa bananom
Pomešajte sastojke
Za tiramisu sa bananom maloj činiji pomešajte šećer, vanilin šećer i espreso. Dobro promešajte da se sjedine, a zatim ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi. U velikoj činiji umutite mešavinu pudinga od vanile i mleko, dok ne postane glatko. Ostavite na stranu.
Spojite slatku pavlaku i puding
U posebnoj velikoj posudi umutite krem sir i slatku pavlaku, dok smesa ne postane čvrsta, 6-8 minuta. Stavite mešavinu šlaga u puding od vanile. Na dno srednje posude za pečenje rasporedite sloj kesa. Koristeći četku za pecivo, utapkajte mešavinu za espreso po površini keksa, dok se ne upije.
Ređajte banane i krem
Preko keksa rasporedite sloj kriški banana, a zatim premažite ravnomeran sloj mešavine pudinga od vanile i slatke pavlake. Ponovite postupak dok ne napravite ukupno 3 sloja. Pospite mlevenim cimetom. Ostavite u frižideru 1 sat do 1 dan, do serviranja. Uživajte u tiramisu kolaču sa bananom.
Pročitajte kako se prave neodoljive tiramisu kuglice
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus