Isprobajte tortu beli šuškavac, ako niste do sada. Bolja je od bilo čega iz poslastičarnice, ali treba da joj posvetite vreme. Ukoliko volite kremaste torte, možda ćete želeti da isprobate i recept za tortu sa pistaćima i glazurom od krem sira. Evo i kako se pravi torta beli šuškavac.

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 450 g šećera
  • Sok od pola limuna

Za fil:

  • 13 žumanaca
  • 17 kašika šećera
  • 120 g belog krema
  • 220 g bele čokolade
  • 270 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 350 g šlaga

Recept za tortu beli šuškavac

16:27
Korak 1

Pecite kore

Za tortu beli šuškavac prvo umutite belanca i šećer, a potom dodajte limunov sok. Pripremite pleh sa papirom za pečenje i na taj papir sipajte masu. Dobro je rasporedite i supite je 3 sata na 100 stepeni. Isto to uradite i za drugu koru.

16:31
Korak 2

Napravite fil

Dok se kore peku napravite fil. Žumanca koja ste odvojili umutite sa šečerom i kuvajte na pari. Negde na polovini kuvanja dodajte čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre, pa ostavite da se ohladi. Takođe umutite maslac i beli krem i sastavite sa filom pa dobro izmiksirajte. Takođe umutite šlag. 

16:31
Korak 3

Filujte kore

Pola fila stavite na jednu koru, pa preko njega stavite drugu koru. Posle druge kore rasporedite ostatak fila pa ga prekrijte šlagom. Uživajte u torti beli šuškavac.

Pročitajte kako se pravi čokoladna torta sa višnjama i pudingom

BONUS VIDEO

Instagram/cookwithmanuela Italijanska bakina torta

StvarUkusa/L.S.