Isprobajte tortu beli šuškavac, ako niste do sada. Bolja je od bilo čega iz poslastičarnice, ali treba da joj posvetite vreme. Ukoliko volite kremaste torte, možda ćete želeti da isprobate i recept za tortu sa pistaćima i glazurom od krem sira. Evo i kako se pravi torta beli šuškavac.
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 450 g šećera
- Sok od pola limuna
Za fil:
- 13 žumanaca
- 17 kašika šećera
- 120 g belog krema
- 220 g bele čokolade
- 270 g maslaca
Za dekoraciju:
- 350 g šlaga
Recept za tortu beli šuškavac
Pecite kore
Za tortu beli šuškavac prvo umutite belanca i šećer, a potom dodajte limunov sok. Pripremite pleh sa papirom za pečenje i na taj papir sipajte masu. Dobro je rasporedite i supite je 3 sata na 100 stepeni. Isto to uradite i za drugu koru.
Napravite fil
Dok se kore peku napravite fil. Žumanca koja ste odvojili umutite sa šečerom i kuvajte na pari. Negde na polovini kuvanja dodajte čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre, pa ostavite da se ohladi. Takođe umutite maslac i beli krem i sastavite sa filom pa dobro izmiksirajte. Takođe umutite šlag.
Filujte kore
Pola fila stavite na jednu koru, pa preko njega stavite drugu koru. Posle druge kore rasporedite ostatak fila pa ga prekrijte šlagom. Uživajte u torti beli šuškavac.
Pročitajte kako se pravi čokoladna torta sa višnjama i pudingom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem