Nekada je bilo nezamislivo da se kore za tortu ne peku i da se filovi prave na brzinu. Torte sa orasima gde se slažu kore koje se premazuju različitim filovima su klasici, ali danas se domaćice češće odlučuju za torte koje se ne peku. Ukus je fantastičan, a priprema je jednostavna. Zato vam donosimo i savršen recept za tortu sa višnjama, čokoladom i pudingom koja je bolja i od čuvene Švarcvald.
Sastojci:
- 400 g kakao keksa
- 200 ml mleka
- Za fil:
- 80 g pudinga od vanile
- 750 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 100 g nutele
- 150 g višanja
- Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Recept za čokoladnu tortu sa višnjama i pudingom:
Napravite filove
Pomešajte puding sa mlekom i šećerom, a ostatak mleka sipajte u šerpu i zagrejte. Zatim dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Podelite puding na 3 jednaka dela, pa u jedan dodajte nutelu i sve dobro sjedinite mikserom.
Ređajte slojeve
Keks umočite u mleko, pa poređajte na dno kalupa. Preko poređajte višnje, pa premažite fil od pudinga. Zatim ide još jedan red keksa, pa sloj nutela fila. Zatim ide još jedan red keksa umočenog u mleko, a onda višnje i na kraju premažite fil od pudinga.
Napravite glazuru
Istopite čokoladu sa slatkom pavlaom i prelijte preko kolača, pa poravnajte i stavite u frižider da se stegne.
Pročitajte i ovo: Švarcvald markiza torta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus