Keks torte su jednostavne za pripremu jer ne zahtevaju pečenje kora, a ni pripremu komplikovanih filova. Ako vam se jede nešto slatko ili vam dolaze gosti, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite keks tortu sa belom čokoladom i kokosom, a obavezno dodajte i jednu bananu. Uspeva svima, a ni sastojci nisu skupi.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 1 velika banana
- Za fil:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 500 ml mleka
- 30 g kukuruznog skroba
- 20 g želatina
- 120 ml hladne vode
- 30 g putera
- Za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 10 g ulja
- 40 g kokosa
Recept za keks tortu sa belom čokoladom i kokosom:
Napravite nadev
Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri. Umutite šećer sa jajima, pa sipajte mleko (350 ml) i promešajte. Pomešajte skrob i mleko (150 ml) i mešajte dok ne razbijete sve grudvice. Stavite smesu sa jajima i mlekom da se zagreje, pa sipajte smesu sa skrobom i mlekom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i u vruć fil dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte želatin i promešajte.
Ređajte tortu
Okruglu posudu obložite providnom folijom, pa sipajte malo fila. Zatim poređajte izlomljeni keks i par kolutova banane. Opet sipajte fil, pa keks i banane... Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekih 12 sati.
Napravite glazuru
Istopite belu čokoladu sa uljem, pa premažite celu tortu koju ste izvadili iz posude. Pospite kokosom i stavite u frižider da se stegne. Poslužite!
Pročitajte i ovo: Neodoljiva keks torta sa kokosom i belom čokoladom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem