Torte su ukras svake svečane trpeze, ali njih možete da pravite i svakodnevno. Ako vam se jede nešto slatko, ako vam dolaze prijatelji... Postoje recepti za torte koje su zahtevne za pripremu, ali i one koje se lako prave (kao što su one bez pečenja). Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za tortu sa čokoladom, voćnim i čizekejk filom. Kombinacija sastojaka je savršena. Nije teška za pripremu i sigurno će uspeti svima. 

Sastojci:

Za voćni fil:
4 jajeta 
100 ml mleka 
150 g malina 
70 g šećera
20 g kukuruznog skroba
Za fil: 
100 g rikota sira 
50 g šećera u prahu 
150 ml slatke pavlake 
Za glazuru: 
200 g mlečne čokolade 
300 ml ulja 
100 g kikirikija
Za koru:
4 belanceta 
2 g soli 
40 g šećera
50 g brašna 
25 g kakaoa

Recept za tortu sa čokoladom, voćnim i čizkejk filom:

14:54
Korak 1

Napravite koru 

U posudi umutite belanca, šećer i so, pa dodajte prosejano brašno i kakao. Lepo promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte smesu u tepsiju obloženu pek papirom, pa poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Isecite ivice, pa presecite na pola. 

14:54
Korak 2

Napravite čizkejk fil

Umutite rikota sir sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom.

14:54
Korak 3

Napravite voćni fil 

U šerpi pomešajte maline i šećer. Kuvajte dok maline lepo ne puste sok, pa dodajte skrob. Promešajte i kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi u frižideru pola sata. 

14:54
Korak 4

Napravite glazuru

Istopite čokoladu sa uljem, pa dodajte seckani prženi kikiriki i promešajte. 

14:54
Korak 5

Ređajte slojeve 

Jednu koru premažite mlekom, pa sipajte čizkejk fil i lepo poravnajte. Zatim premažite voćnim filom i stavite drugu koru. Premažite mlekom, pa sipajte još jedan sloj čizkejk fila. Tortu ohladite sat vremena, pa preko sipajte glazuru od čokolade i lepo poravnajte. Ostavite u frižideru još sat vremena. 

Pročitajte i ovo: Domaća čokoladna torta

BONUS VIDEO: 

TikTok/_fromtheground Torta

(StvarUkusa/S.B.)