Mekana torta sa jabukama je tako jednostavna, a ima sastojke koji spojeni svojim ukusima stvaraju osećaj zadovoljstva pri svakom zalogaju. Možda ćete želeteti da isprobate i tortu beli somot, meku i laganu poslasticu. Evo kako da napravite mekanu tortu sa jabukama!
Sastojci:
- 225 g putera, omekšanog, plus dodatak za podmazivanje
- 450 g jabuka
- Sitno rendana kora i sok od 1 limuna
- 225 g šećera, plus dodatak
- 3 velika jajeta
- 225 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 25 g mlevenih badema
- 1 kašika smeđeg mekanog šećera
Recept za mekanu tortu sa jabukama
Zagrejte rernu
Za mekanu tortu sa jabukama zagrejte rernu na 180°C. Podmažite duboki kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Jabuke oljuštite, isecite na komade od 1 cm i prelijte limunovim sokom. Izmiksirajte puter, šećer i limunovu koricu u činiji dok ne postanu bledi i pahuljasti. Umutite jaja, 1 po jedno, dodajući po malo brašna uz svaki dodatak da smesa bude glatka.
Napravite smesu i pecite je
Preostalo brašno i prašak za pecivo prosejte u činiju i pomešajte sa mlevenim bademima. Dobro ocedite komade jabuke, pa umešajte u smesu. Sipajte kašikom u pripremljen kalup za torte, lagano poravnajte vrh i pospite smeđim šećerom. Pecite u rerni 1 sat ili dok dobro naraste, porumeni i čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Ako torta počne da izgleda previše braon, pokrijte je papirom za pečenje nakon 45 minuta.
Servirajte tortu
Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i stavite na tanjir za serviranje. Posipajte dodatnim šećerom. Isecite tortu na izdašne kriške i servirajte toplu. Uživajte u mekanoj torti sa jabukama!
Pročitajte kako se pravi medenjak torta, gotova za manje od sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus