Mekana torta sa jabukama je tako jednostavna, a ima sastojke koji spojeni svojim ukusima stvaraju osećaj zadovoljstva pri svakom zalogaju. Možda ćete želeteti da isprobate i tortu beli somot, meku i laganu poslasticu. Evo kako da napravite mekanu tortu sa jabukama!
Sastojci:
- 225 g putera, omekšanog, plus dodatak za podmazivanje
- 450 g jabuka
- Sitno rendana kora i sok od 1 limuna
- 225 g šećera, plus dodatak
- 3 velika jajeta
- 225 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 25 g mlevenih badema
- 1 kašika smeđeg mekanog šećera
Recept za mekanu tortu sa jabukama
Zagrejte rernu
Za mekanu tortu sa jabukama zagrejte rernu na 180°C. Podmažite duboki kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Jabuke oljuštite, isecite na komade od 1 cm i prelijte limunovim sokom. Izmiksirajte puter, šećer i limunovu koricu u činiji dok ne postanu bledi i pahuljasti. Umutite jaja, 1 po jedno, dodajući po malo brašna uz svaki dodatak da smesa bude glatka.
Napravite smesu i pecite je
Preostalo brašno i prašak za pecivo prosejte u činiju i pomešajte sa mlevenim bademima. Dobro ocedite komade jabuke, pa umešajte u smesu. Sipajte kašikom u pripremljen kalup za torte, lagano poravnajte vrh i pospite smeđim šećerom. Pecite u rerni 1 sat ili dok dobro naraste, porumeni i čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Ako torta počne da izgleda previše braon, pokrijte je papirom za pečenje nakon 45 minuta.
Servirajte tortu
Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i stavite na tanjir za serviranje. Posipajte dodatnim šećerom. Isecite tortu na izdašne kriške i servirajte toplu. Uživajte u mekanoj torti sa jabukama!
Pročitajte kako se pravi medenjak torta, gotova za manje od sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak