Mekana torta sa jabukama je tako jednostavna, a ima sastojke koji spojeni svojim ukusima stvaraju osećaj zadovoljstva pri svakom zalogaju. Možda ćete želeteti da isprobate i tortu beli somot, meku i laganu poslasticu. Evo kako da napravite mekanu tortu sa jabukama!

Sastojci:

  • 225 g putera, omekšanog, plus dodatak za podmazivanje
  • 450 g jabuka
  • Sitno rendana kora i sok od 1 limuna
  • 225 g šećera, plus dodatak
  • 3 velika jajeta
  • 225 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 25 g mlevenih badema
  • 1 kašika smeđeg mekanog šećera

Recept za mekanu tortu sa jabukama

13:29
Korak 1

Zagrejte rernu

Za mekanu tortu sa jabukama zagrejte rernu na 180°C. Podmažite duboki kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Jabuke oljuštite, isecite na komade od 1 cm i prelijte limunovim sokom. Izmiksirajte puter, šećer i limunovu koricu u činiji dok ne postanu bledi i pahuljasti. Umutite jaja, 1 po jedno, dodajući po malo brašna uz svaki dodatak da smesa bude glatka.

13:32
Korak 2

Napravite smesu i pecite je

Preostalo brašno i prašak za pecivo prosejte u činiju i pomešajte sa mlevenim bademima. Dobro ocedite komade jabuke, pa umešajte u smesu. Sipajte kašikom u pripremljen kalup za torte, lagano poravnajte vrh i pospite smeđim šećerom. Pecite u rerni 1 sat ili dok dobro naraste, porumeni i čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista. Ako torta počne da izgleda previše braon, pokrijte je papirom za pečenje nakon 45 minuta.

13:32
Korak 3

Servirajte tortu

Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta. Izvadite tortu iz kalupa i stavite na tanjir za serviranje. Posipajte dodatnim šećerom. Isecite tortu na izdašne kriške i servirajte toplu. Uživajte u mekanoj torti sa jabukama!

Pročitajte kako se pravi medenjak torta, gotova za manje od sat vremena

BONUS VIDEO

Instagram/177milkstreet Grčka torta od jogurta i kora

StvarUkusa/L.S.