Medenjak torta pravi se brzo, sa puterom i spada u jednostavne recepte. Možda ćete želeti da isprobate i kako se pravi ova puter torta. Za medenjak tortu se koriste zaista najlepši začini poput cimeta, mešavine začina za medenjake i mlevenog đumbira. Evo kako da napravite medenjak tortu!

Sastojci:

  • 250 g neslanog putera, plus dodatak za podmazivanje
  • 250 g šećera
  • 2 srednja jajeta
  • 100 g melase
  • 250 ml crnog čaja
  • Rendana kora 1 pomorandže
  • 600 g običnog brašna
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • ½ kašičice mlevenog đumbira
  • ½ kašičice mešavine začina za medenjake
  • ½ kašičice praška za pecivo

Za fil

  • 100 g putera, omekšanog
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 g šećera u prahu

Recept za medenjak tortu

11:11
Korak 1

Zagrejte rernu

Za medenjak tortu zagrejte rernu na 180°C. Obložite puterom dva okrugla kalupa za torte.

11:27
Korak 2

Rastopite puter

Rastopite puter u tiganju dok ne prestane da se peni i ne porumeni. Procedite kroz filter za kafu ili fino sito u veliku činiju i ohladite, a zatim umutite sa šećerom, jajima i mešavinom začina za medenjake. Umešajte čaj i koricu pomorandže.

11:27
Korak 3

Brašno sa začinima dodajte puteru

U posebnu posudu prosejte brašno sa začinima i praškom za pecivo. Umešajte u mešavinu putera. Podeliti smesu između kalupa i pecite 20-25 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ohladite na rešetki.

11:27
Korak 4

Napravite fil

Za fil pomešajte sastojke sa 1 kašikom vode. Premažite 1 patišpanj i poklopite sa drugim patišpanjom. Ukrastite tortu želite. Uživajte u medenjak torti!

​Pročitajte kako se pravi torta sa čokoladom i puterom

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

StvarUkusa/L.S.