Puding od pirinča sa toplim sosom od višanja je kremast i slatko-kiseo, savršen desert za svaku priliku. Možda ćete želeti da probate i pečeni pirinčani puding od vanile i muskatnog oraščića. Evo kako da napravite puding od pirinča sa toplim sosom od višanja!

Sastojci:

  • 2 mahunevanile
  • 300 g pirinča
  • 1,6 litara punomasnog mleka
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike šećera
  • 150 g blanširanih badema
  • 500 ml slatke pavlake

Za sos od višanja

  • 700 g zamznutih trešanja
  • 50 g šećera ili po ukusu
  • 1 mahuna vanile, podeljena

Recept za puding od pirinča sa toplim sosom od višanja

16:45
Korak 1

Prokuvajte pirinač

Za puding od pirinča sa toplim sosom od višanja razdvojite jednu mahunu vanile po dužini. Prokuvajte 300 ml vode u velikom tiganju, zatim dodajte pirinač i kuvajte 2 minuta uz mešanje. Dodajte mleko i isečenu mahunu vanile, mešajte dok ne proključa. Pokrijte i kuvajte 25 minuta, često mešajući da ne izgori. Sklonite sa vatre i posolite. Pokrijte i ostavite 10 minuta, zatim umešajte šećer i ostavite da se ohladi ili preko noći.

16:48
Korak 2

Umutite puding

Uklonite mahunu vanile, a zatim prebacite smesu u veliku činiju. Grubo iseckajte sve bademeosim jednog, koji mora ostati ceo. Drugu mahunu vanile podelite po dužini, vrhom noža ostružite semenke i dodajte ih pirinču. Umutite krem u činiji dok ne dobijete mekane vrhove. Izmešajte jednu trećinu u pirinač, a zatim umešajte ostatak. Dodajte seckane bademe. Probajte puding: trebalo bi da bude sladak sa ukusom vanile. Gurnite ceo badem u puding.

16:48
Korak 3

Napravite sos

Da napravite sos od višanja, u šerpi pomešajte višnje, šećer i mahunu vanile sa 500 ml vode. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Pomešajte kukuruzno brašno sa 3 kašike hladne vode u šoljici ili maloj posudi. Polako dodajte višnjama dok se ne zgusnu uz stalno mešanje i začinite po ukusu sa još šećera, ako želite. Poslužite hladni puding od pirinča sa toplim sosom od višanja. Uživajte u pudingu od pirinča sa toplim sosom od višanja!

Pročitajte kako se pravi SUTLIJAŠ SA KOKOSOM I KARAMELIZOVANIM ŠEĆEROM

BONUS VIDEO

korti kardašijan puding  instagram/thefoodmedic

StvarUkusa/L.S.