Sutlijaš je starinska poslastica uz koju su odrasle mnoge generacije. Mnogima je omiljena i dan-danas. Pored starinskog recepta za sutlijaš, tu je i onaj sa dodacima poput pomorandže i čokolade. Predlažemo da probate sutlijaš sa dodatkom kokosa. Da bude još neodoljive, dodaje se i karamelizovan šećer. Obradujte ukućane fantastičnom poslasticom.

Sastojci:

  • 250 g pirinča
  • 500 ml vode
  • 600  ml mleka
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1,5 šolja šećera

Recept za sutlijaš sa kokosom i karamelizovanim šećerom:

U šerpu dodajte pirinač za sutlijaš, pa prelijte vodom. Poklopite tako da ostane mali prostor slobodan, kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri, pa smanjite vatru. Kada se pirinač ukuva, dodajte mleko postepeno i mešajte. Ubacite kokos u sutlijaš, pa dobro promešajte. Šećer otopite u tiganju. Mešajte dok se ne zgusne, pa karamelizovan šećer dodajte u sutlijaš. Postepeno dodajte karamelizovan šećer i mešajte. Ostavite da se kuva sutlijaš sa kokosom i karamelizovanim šećerom još 5 minuta, mešajući čitavo vreme. 

BONUS VIDEO:

TikTok/thecollegechefs Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

 Izvor: StvarUkusa