Šnenokle su francuska poslastica koja se pravi od belanaca i krema od vanile. Zove su se još i "plutajuće ostrvo", a za ovaj desert vam je potrebno svega nekoliko jeftinih sastojaka. Predlažemo vam da isprobate i ovaj sjajan recept za šnenokle koje se prave sa keksom i čokoladom. Sigurni smo da ćete se oduševiti.

Sastojci:

  • 9 jaja
  • 9 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike griza
  • 1,5 l mleka
  • 150 g keksa
  • malo čokolade

Recept za šnenokle sa kremom od žumanaca i keksom:

12:47
Korak 1

Napravite krem od žumanaca 

Sve unapred pripremite, jer se sve radi jedno za drugim. Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa ostavite sa strane. U posudu poređajte keks (ostavite nekoliko komada za dekoraciju).

12:47
Korak 2

Umutite šne 

Umutite belanca u čvrst šne, a u 200 ml mleka dodajte griz i dobro promešajte. Preostalo mleko stavite da provri, pa kašikom vadite noklice i potapajte u mleko na nekoliko sekundi, prevrćite i vadite u činiju koju ste obložili keksom. 

12:47
Korak 3

Dodajte krem od žumanaca u mleko

Kada utrošite sav šne, u mleko dodajte smesu sa žumancima, kao i mleko koje ste pomešali sa grizom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prelijte preko šnenokli, a onda ukrasite mlevenim keksom i rendanom čokoladom. Dobro ohladite, najbolje preko noći.

Pročitajte i ovo: Šnenokle - omiljena poslastica iz detinjstva

BONUS VIDEO: 

Kolač sa nutelom Instagram/Fitwaffle Kitchen

(StvarUkusa/S.B.)