Šnenokle su francuska poslastica koja se pravi od belanaca i krema od vanile. Zove su se još i "plutajuće ostrvo", a za ovaj desert vam je potrebno svega nekoliko jeftinih sastojaka. Predlažemo vam da isprobate i ovaj sjajan recept za šnenokle koje se prave sa keksom i čokoladom. Sigurni smo da ćete se oduševiti.
Sastojci:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 1,5 l mleka
- 150 g keksa
- malo čokolade
Recept za šnenokle sa kremom od žumanaca i keksom:
Napravite krem od žumanaca
Sve unapred pripremite, jer se sve radi jedno za drugim. Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, pa ostavite sa strane. U posudu poređajte keks (ostavite nekoliko komada za dekoraciju).
Umutite šne
Umutite belanca u čvrst šne, a u 200 ml mleka dodajte griz i dobro promešajte. Preostalo mleko stavite da provri, pa kašikom vadite noklice i potapajte u mleko na nekoliko sekundi, prevrćite i vadite u činiju koju ste obložili keksom.
Dodajte krem od žumanaca u mleko
Kada utrošite sav šne, u mleko dodajte smesu sa žumancima, kao i mleko koje ste pomešali sa grizom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prelijte preko šnenokli, a onda ukrasite mlevenim keksom i rendanom čokoladom. Dobro ohladite, najbolje preko noći.
Pročitajte i ovo: Šnenokle - omiljena poslastica iz detinjstva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus