Pečeni pirinčani pudingod vanile i muskatnog oraščića je sočno toplo jelo, koje može da vas uteši i kada ste najtužniji. Možda će vam se dopasti i čia puding sa voćem. Pečeni pirinčani puding od vanile podseća na sutlijaš, ali je mnogo ukusniji i savršen za pripremu ukoliko imate goste. Evo kako da pripremite pečeni pirinčani puding od vanile i muskatnog oraščića!

Sastojci:

  • 10 g neslanog putera
  • 40 g šećera
  • 80 g pirinča
  • 600 ml punomasnog mleka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat sveže narendanog muskatni oraščića
  • Džem za posluživanje (opciono)

Recept za pečeni pirinčani puding od vanile i muskatnog oraščića

13:21
Korak 1

Zagrejte rernu

Za pečeni pirinčani puding od vanile i muskatnog oraščića prvo zagrejte rernu na 150°C. Podmažite maslacem vatrostalnu posudu od 1 litra. Stavite šećer, pirinač, mleko, pavlaku i lovorov list u posudu za mešanje. Ubacite potom i ekstrakt vanile u činiju i promešajte da se sjedine.

13:28
Korak 2

Pospite muskatnim oraščićem

Preko smese pospite muskatni oraščić, pa pecite u rerni 2 sata i 15 minuta. Kada bude spreman, na vrhu pudinga će biti smeđa kora, a pirinač će nabubriti i postati mekan.

13:28
Korak 3

Servirajte sa džemom

Napravite rupu u korici pudinga i uklonite lovorov list, a zatim poslužite odmah sa kašičicom džema. Uživajte u pečenom pirinčanom pudingu od vanile i muskatnog oraščića!

Pročitajte RECEPT ZA SUTLIJAŠ SA KOJIM NEMA GREŠKE

BONUS VIDEO

TikTok/thecollegechefs Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

StvarUkusa/L.S.