1. Puter ulupajte sa šećerom, dodajte 9 žumanaca i nastavite s mućenjem.


Sastojci:

Za kore:

220 g putera

220 g šećera

9 jaja

220 g čokolade

220 g brašna

prašak za pecivo

Za fil:

6 žumanaca

6 kašika šećera

6 kašika mleka

75 g čokolade

180 g putera

2. Dodajte istopljenu čokoladu i polako umešajte sneg od 9 belanaca. 

3. Zatim dodajte brašno i kašičicu praška za pecivo i ispecite. 

4. Kada se testo ohladi, isecite ga na dve kore.

5. Žumanca, šećer i mleko izmešajte i skuvajte krem na tihoj vatri ili pari stalno mešajuci varjačom.

6. U vruć krem dodajte čokoladu i puter.

7. Nafilujte kore, pa tortu pospite seckanom čokoladom.