1. Umutite 7 belanaca s 10 kašika šećera, dodajte 70 g mlevene plazme, 70 g mlevenih lešnika i 1/3 kesice praška za pecivo, pa sve sjedinite varjačom. 


Sastojci:

21 belance

30 kašika šećera

210 g mlevene plazme

210 g mlevenih pečenih lešnika

kesica praška za pecivo

Fil:

21 žumance

300 g šećera

1 l mleka

100 g gustina

4 kašike brašna

375 g maslaca

150 g mrvljenih lešnika

150 g izlomljene plazme

200 g mlečne čokolade

Puter fil:

125 g maslaca

200 g šećera u prahu

2 kašike prokuvanog mleka

2 rebra mlečne čokolade

2. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni 25 minuta. 

3. Na isti način napravite još 2 kore. 

4. Za fil umutite žumanca s 200 g šećera, i skuvajte ih na pari. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Posebno stavite 8 dl mleka sa 100 g šećera da provri, a ostatak mleka (2 dl) razmutite s gustinom i brašnom. Kad mleko provri, dodajte razmućene gustin i brašno, i sve zajedno skuvajte. Sklonite s vatre i takođe ostavite da se ohladi. 

5. Kad se oba krema ohlade, sjedinite ih, pa im dodajte penasto umućen maslac. 

6. Od fila ostavite 1/3 za premazivanje torte odozgo i okolo, a u 2/3 fila stavite izlomljenu plazmu, mrvljen lešnik i čokoladu seckanu na kockice.

7.Tortu filujte na sledeći način: kora, fil, kora, fil, kora, fil bez dodataka koji ste odvojili i ostavili sa strane (tortu tanko namažite i sa strane). 

8. Na kraju celu tortu premažite puter filom, koji ćete napraviti tako što ćete dobro umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati mleko i otopljenu čokoladu, i sve lepo sjediniti. 

9. Tortu dekorišite po želji.