1. Umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer pa mutite dok se šećer ne otopi. Lagano sa snegom umutite mleveni badem i kandirano voće isečeno na sitne kockice.
2. U tri kalupa (podmazana maslacem) stavite po jednu oblandu. Svaku oblandu premažite jednom trećinom spremljene mase. Sva tri kalupa stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i kore sušite otprilike jedan sat.
3. U međuvremenu napravite fil. U odgovarajućoj posudi umutite preostala žumanca, cela jaja, štangle narendane čokolade, šećer, pa kuvajte na pari dok se fil ne zgusne. Gotov fil sklonite s pare, a kad se ohladi dodajte mu penasto umućen maslac, dobro izmiksujte da se masa ujednači, i na kraju u nju umešajte samleven lešnik.
4. Kore filujte ovim filom, sa gornje bele strane, i slažite ih jednu na drugu. Ostavite dovoljno fila da njime možete da premažete celu tortu. Držite u frižideru do služenja.
5. Po želji ukrasite šlagom.