Kreće sezona jagoda, a od njih možete da pravite osvežavajuće kolače. Najpoznatija poslastica sa ovim voćem je kapri torta, a mi vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite osvežavajući kolač sa jagodama, piškotama i čizkejk filom koji uspeva i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 10 piškota
- 350 g jagoda
- 80 g šećera
- 200 g krem sira
- 150 ml slatke pavlake
- 200 g maskarpone sira
- 80 g kondenzovanog mleka
- Za dekoraciju:
- 2 jagode
Recept za kolač sa jagodama i keksom:
Pripremite džem od jagoda
Pomešajte 250 g seckanih jagoda sa šećerom u šerpi. Kuvajte dok jagode ne puste vodu i dok se malo ne zgusnu. Zatim sklonite sa šporeta.
Napravite fil
U posudi umutite krem sir, pa sipajte slatku pavlaku. Sve lepo sjedinite mikserom, pa dodajte maskarpone sir i kondenzovano mleko. Dobro umutite.
Napravite kolač
U posudu poređajte piškote, a na ivicu stavite jagode isečene na pola (100 g). Sipajte pola količine džema, pa deo čizkejk fila. Ponovo poređajte piškote, a zatim sipajte preostali džem i čizkejk fil. Poravnajte i ohladite u frižideru. Dekorišite rendanim jagodama.
Pročitajte i ovo: Posni sitni kolači sa belom čokoladom i džemom od jagoda
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus