Letnji kolači su jednostavni za pripremu jer se uglavnom ne peku, a neverovatno su ukusni. Kako je sad sezona jagoda, predlažemo vam da napravite osvežavajući kolač sa ovim voćem za koji vam šporet nije potreban. Niti ima kuvanja fila, niti se kore peku. Sve je lako i gotovo sa 10 minuta, a najteži je deo da sačekate da se kolač ohladi.
- Sastojci:
- 1 limun
- 350 g jagoda
- 30 g šećera
- 70 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake
- 16 piškota
Priprema:
U blender stavite sok od limuna, seckane jagode (150 g) i šećer. Dobro izblendirajte. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite mikserom. Umočite piškote u smesu sa jagodama, pa ređajte u vatrostalnu posudu. Sipajte preko pola fila, a onda opet poređajte piškote umočene u jagode. Premažite drugi sloj fila i poravnajte. Ukrasite seckanim jagodama (150-200 g) i ohladite u frižideru nekih sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem