Neke od najlepših torti su upravo one najednostavnije. Mi vam danas predlažemo da napravite lažnu krempita tortu i to baš lako. Umesto kora koristite piškote, a poslastičarsku žuti krem koji miriše na vanilu pomešajte sa krem sirom i tako napravite još kremastiji fil. Ovako pripremljena torta je idealna kada vam se jede slatko ili kada vam dolaze gosti.
- Sastojci:
- 300 g piškota
- 1,5 l mleka
- 5 jaja
- 230 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 g skroba
- 250 g krema sira
- šećer u prahu
Priprema:
U tepsiju poređajte piškote. U šerpu sipajte 1,3 l mleka i dodajte šećer i vanilin šećer, pa uključite da se greje. U posudi pomešajte skrob sa preostalim mlekom i promešajte tako da nema grudvica. Sipajte u mleko, pa promešajte i dodajte umućena jaja. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim dodajte umućeni krem sir i sjedinite. Fil sipajte preko keksa i porevnajte, pa poređajte još jedan red piškota. Stavite u frižider na 3 sata, pa pospite šećerom u prahu i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus