Kolači bez pečenja su sve popularniji, jer osim što im je priprema jednostavna i ukus je fantastičan. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate najlepši kolač bez pečenja koji se pravi sa mlečnim filom, a onda se preliva neodoljivom karamelom. Kod ovog recepta je super i što svima uspeva i ne čeka se dugo da se ohladi.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 100 g maskarpone sira
- 500 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 300 g pavlake
- 1 limun
- 1 kašika ekstrakta od vanile
- 200 g šećera
- 200 g piškota
- 250 ml mleka
- Za karamel preliv:
- 150 g šećera
- 50 g putera
- 50 ml slatke pavlake
Recept za kremasti kolač sa piškotama i karamel filom:
Napravite fil
U slatku pavlaku sipajte vanilu, pa dobro umutite. Zatim dodajte krem i maskarpone sir i šećer u prahu, pa ponovo sve dobro sjedinite mikserom. Na kraju dodajte pavlaku, šećer, sok od limuna i mleko. Sve dobro umutite i stavite u frižider.
Napravite kolač
U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mleko, pa preko sipajte fil i poravnajte. Stavite u frižider dok napravite preliv.
Napravite preliv
U šerpi otopite šećer, pa dodajte puter i slatku pavlaku. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Prelijte preko fila i stavite u frižider na 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Savršen kolač sa čizkejk i karamel filom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus