Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a ne postoji osoba koja može da odoli njihovim kolačima. Tiramisu spada u najpoznatije deserte, a postoji bezbroj načina za njegovu pripremu. Ovu kremastu poslasticu možete da pravite i sa voćem po želji, npr. tiramisu sa malinama je odličan osvežavajući kolač, a mi vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite tiramisu sa višanjama koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a odličan je predlog i za slavsku trpezu. 

Sastojci: 

  • 4 žumanceta
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica instant kafe
  • 18 piškota
  • 500 g maskarponea
  • 70 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica kakaoa
  • 200 g višanja

Recept za tiramisu sa višnjama: 

U posudi pomešajte vrelu vodu i kafu, pa dobro razmutite. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir, ekstrakt vanile i dobro sjedinite mikserom. Umočite piškote u kafu, pa poređajte u tepsiju. Stavite trećinu fila za tiramisu, pa poređajte višnje bez koštica, pa premažite filom za tiramisu i poređajte keks koji ste umočili u kafu. Premažite preostalim filom za tiramisu, pa pospite kakaom. Ostavite najmanje 2 sata u frižideru da se dobro stegne. 

Pročitajte i ovo: Čizkejk tiramisu sitni kolači

BONUS VIDEO: 

Instgram/iupilon Osvežavajući tirmaisu sa limunom

Izvor: StvarUkusa