Tiramisu je postao jedan od simbola italijanske kuhinje, a spremaju ga restorani i poslastičarnice širom sveta. Jednostavna priprema i savršen kremasti ukus su ono što je mnoge osvojilo. Tokom godina je doziveo razne varijacije u pripremi, te sada postoji i onaj sa limunom, jagodama, a ovo je recept za čokoladni tiramisu sa malinama. Kiselkasto voće mu daje posebnu osvežavajuću notu, a umesto kafe, piškote natopite sokom od pomorandže biće još sočnije. 

Sastojci:
Za malina sos:
180 g malina
100 g šećera
1 kašika kukuruznog skroba
Za koru:
sok od jedne pomorandže
100 g piškota
Za fil:
250 g krem sira
70 g šećera
1 kašika kakao praha
150 g slatke pavlake
Za dekoraciju:
20 g čokolade

Priprema:

U šerpicu stavite maline, dodajte šećer i kukuruzni skrob, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje, dok se šećer ne rastopi. Skinite sa ringle i ostavite da se hladi. U vatostalnu činiju poređajte na dno piškote, pa ih prelijte sokom od pomorandže. Preko njih stavite ohlađeni sos od malina i ravnomerno ga rasporedite. Stavite činiju u frižider da se sos stegne, a za to vreme napravite fil. Krem sir pomešajte sa šećerom, dodajte kakao i slatku pavlaku, pa sve umutite mikserom da dobijete ujednačenu kremu. Fil sipajte u činiju preko malina. Čokoladu narendajte na sitnije rende i pospite svuda po kolaču. Stavite ga u frižider na sat vremena da se stegne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE