Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVAN KOLAČ SA DŽEMOM OD ŠLJIVA: Sastojke već imate kod kuće, a samo ih umutite i izlijete u pleh (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Jednostavan kolač sa džemom od šljiva pravi se od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a toliko je mekan i sočan da će vrlo brzo nestati iz pleha.

 Jednostavan kolač sa džemom od šljiva Izvor: Printscreen/YT/Fatto in Casa da Alba

Nekadašnje domaćice su znale da od jednostavnih sastojaka naprave preuskusne poslastice. Takav je i ovaj kolač sa džemom od šljiva, čiji recept je nikad jednostavniji, a toliko je mekan i lep da će nestati iz pleha za tili čas. Ne treba vam mnogo vremena za pripremu i sigurno sve sastojke već imate kod kuće. 

Sastojci:
3 jajeta
100 g šećera
8 g vanilin šećera
120 ml ulja
150 ml jogurta
250 g brašna
10 g praška za pecivo
150 g džema od šljiva
100 g čokolade
50 ml mleka

Priprema:

Jaja pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje i jogurt, pa sve dobro izmešajte ručnom mutilicom da se sastojci lepo povežu. Sipajte brašno i prašak za pecivo, pa još jednom energično izmešajte da dobijete glatku smesu bez grudvica. U testo dodajte džem, sve sjedinite, pa smesu izlijte u podmazan pleh za pečenje. U zavisnosti od željenje debljine kolača odaberite veličinu pleha. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 minuta. Dok je kolač još vruć premažite ga sa dve kašike džema od šljiva. U šerpicu stavite čokoladu i mleko, pa zagrevajte na umerenoj vatri dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte je ravnomerno preko kolača i poravnajte. Kada se kolač prohladi secite ga na kocke željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti