Lenja pita je jeftin kolač koji se jednostavno prirpema. Uvek dostupne jabuke daju mu svežinu, dok cimet i vanilin šećer dodaju aromu. Ako volite jabuke, možda ćete želeti da napravite i pitu sa jabukama. Evo i recepta za lenju pitu.

Sastojci:

Za testo:

Za fil:

  • 1,5 kg jabuka
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 10 g vanilin šećera

Recept za lenju pitu

11:07
Korak 1

Napravite testo

Koristite mikser ili ručni blender da pomešate sve sastojke za testo (jaje, brašno, šećer, ulje, mleko, prašak za pecivo). Kada ih pomešate, podmažite pleh za pečenje uljem i u njega sipajte polovinu smese za testo. Stavite pleh sa testom u prethodno zagrejanu rernu i pecite 10 minuta na 180°C.

11:10
Korak 2

Izrendajte jabuke

Dok se testo peče, izrendajte jabuke i pomešajte ih sa šećerom i cimetom. Kada je testo do pola pečeno (posle 10 minuta), ravnomerno rasporedite fil. Zatim preostalu mešavinu testa sipajte na fil.

11:10
Korak 3

Pecite kolač

Sve pecite 30 minuta dok kora ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je gotova, izvadite kolač iz rerne i pospite ga vanilin šećerom. Isecite i uživajte u lenjoj piti.

Pročitajte i kako se prave mafini s jabukama

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow kolač sa jabukama bez brašna

StvarUkusa/L.S.