Lenja pita je jeftin kolač koji se jednostavno prirpema. Uvek dostupne jabuke daju mu svežinu, dok cimet i vanilin šećer dodaju aromu. Ako volite jabuke, možda ćete želeti da napravite i pitu sa jabukama. Evo i recepta za lenju pitu.
Sastojci:
Za testo:
- 250 g pšeničnog brašna
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 120 ml ulja
- 1 jaje
- 12 g praška za pecivo
Za fil:
- 1,5 kg jabuka
- 200 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 10 g vanilin šećera
Recept za lenju pitu
Napravite testo
Koristite mikser ili ručni blender da pomešate sve sastojke za testo (jaje, brašno, šećer, ulje, mleko, prašak za pecivo). Kada ih pomešate, podmažite pleh za pečenje uljem i u njega sipajte polovinu smese za testo. Stavite pleh sa testom u prethodno zagrejanu rernu i pecite 10 minuta na 180°C.
Izrendajte jabuke
Dok se testo peče, izrendajte jabuke i pomešajte ih sa šećerom i cimetom. Kada je testo do pola pečeno (posle 10 minuta), ravnomerno rasporedite fil. Zatim preostalu mešavinu testa sipajte na fil.
Pecite kolač
Sve pecite 30 minuta dok kora ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je gotova, izvadite kolač iz rerne i pospite ga vanilin šećerom. Isecite i uživajte u lenjoj piti.
Pročitajte i kako se prave mafini s jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus