Posni mafini sa jabukama i sojinim mlekom su sezonski i vrlo pogodan slatkiš za decu. Svakako mogu lako da se prilagođavaju što se tiče sastojaka. Možda ćete želeti da napraivte i posne vanilice kao iz bakinog kuvara. Evo i kako se prave posni mafini sa jabukama i sojinim mlekom.

Sastojci:

  • 40 g šećera
  • 40 ml maslinovog ulja ili veganskog putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 130 ml sojinog mleka
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 2 1/2 kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 200 g jabuka, narezanih na kockice

Recept za posne mafine sa jabukama i sojinim mlekom

16:44
Korak 1

Zagrejte rernu

Za posne mafine sa jabukama zagrejte rernu na 176 stepeni C. Kalup za mafine obložite papirom za pečenje ili ga lagano podmažite uljem.

16:48
Korak 2

Napravite testo

U dno velike posude za mešanje dodajte šećer i ulje/puter i dobro promešajte. Dodajte ekstrakt vanile i sojino mleko, promešajte da se sjedine. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i so i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte jabuke i lagano ih umešajte u testo.

16:48
Korak 3

Dodajte jabuke na mafine

Po želji, dodajte nekoliko iseckanih kockica jabuka na vrhove mafina i pospite sa malo žutog šećera i cimetom. Šećer će dodati lepu hrskavost vrhovima. Stavite u rernu na središnju rešetku i pecite 30-35 minuta. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Uživajte u posnim mafinima sa jabukama i sojinim mlekom!

Pročitajte i kako se prave POSNA LEŠNIK GNEZDA - RECEPT KOJI ĆE ODUŠEVITI ŠTEDLJIVE DOMAĆICE

BONUS VIDEO

Posne bajadere sa orasima Instagram/helens_vegan_kitchen

StvarUkusa/L.S.