Posni mafini sa jabukama i sojinim mlekom su sezonski i vrlo pogodan slatkiš za decu. Svakako mogu lako da se prilagođavaju što se tiče sastojaka. Možda ćete želeti da napraivte i posne vanilice kao iz bakinog kuvara. Evo i kako se prave posni mafini sa jabukama i sojinim mlekom.
Sastojci:
- 40 g šećera
- 40 ml maslinovog ulja ili veganskog putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 130 ml sojinog mleka
- 250 g višenamenskog brašna
- 2 1/2 kašičice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 200 g jabuka, narezanih na kockice
Recept za posne mafine sa jabukama i sojinim mlekom
Zagrejte rernu
Za posne mafine sa jabukama zagrejte rernu na 176 stepeni C. Kalup za mafine obložite papirom za pečenje ili ga lagano podmažite uljem.
Napravite testo
U dno velike posude za mešanje dodajte šećer i ulje/puter i dobro promešajte. Dodajte ekstrakt vanile i sojino mleko, promešajte da se sjedine. Na kraju dodajte brašno, prašak za pecivo i so i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte jabuke i lagano ih umešajte u testo.
Dodajte jabuke na mafine
Po želji, dodajte nekoliko iseckanih kockica jabuka na vrhove mafina i pospite sa malo žutog šećera i cimetom. Šećer će dodati lepu hrskavost vrhovima. Stavite u rernu na središnju rešetku i pecite 30-35 minuta. Ostavite da se ohladi nekoliko minuta. Uživajte u posnim mafinima sa jabukama i sojinim mlekom!
Pročitajte i kako se prave POSNA LEŠNIK GNEZDA - RECEPT KOJI ĆE ODUŠEVITI ŠTEDLJIVE DOMAĆICE
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs